Tri odlična razloga zbog kojih bismo češće trebali jesti paprike

Tri odlična razloga zbog kojih bismo češće trebali jesti paprike

Link na izvornu vijest

Paprike volimo u salati, punjene, pečene i zapravo, na baš svaki način. Dolaze u sto boja i oblika, a svjetske su kuhinje dosad smislile bezbroj načina da od njih izvuku najviše, s čime ih kombinirati i kako im još više naglasiti prirodni okus.

Boja paprika pokazuje koliko su zrele, pa su zelene redovito najgorče, a kako dozrijevaju, boja im postaje sve žuća, narančastija ili crvenija, a okus sve slađi. Paprike su raširene po cijelom svijetu i svim njegovim kuhinjama, pa tako i u našoj, ali nisu samo ukusna nego i vrlo hranjiva i zdrava namirnica, otkrivamo na portalu www.krenizdravo.hr.

Paprike su niskokalorične, ali su zato bogate vitaminima, mineralima i antioksidansima, pa je njihova konzumacija puna blagodati za naš organizam. Možda i niste znali za što je sve dobro ovo šareno ljetno povrće – pa provjerite u nastavku.

Paprike su bogate željezom, ali i vitaminom C, koji pospješuje apsorpciju željeza, pa su zato sjajan saveznik u prevenciji anemije uzrokovane nedostatkom željeza, kojoj su naročito sklona djeca, žene u reproduktivnoj dobi i trudnice.

Prepune su antioksidansa, uključujući vitamine A i C, beta-karoten i fenolne spojeve. Ti antioksidansi mogu pomoći u sprječavanju upalnih stanja poput nekih vrsta raka, kardiovaskularnih bolesti i neuroloških poremećaja. Najveću antioksidativnu aktivnost ima žuta paprika.

Paprike sadrže vitamin C, beta-kriptoksantin, kvercetin i luteolin koji imaju protuupalna svojstva. Oni mogu pomoći ublažiti simptome i kroničnu nelagodu kod upala povezanih s artritisom, zbog čega je paprika na popisu hrane koju bi oboljeli oboljeli od artritisa trebali često jesti.

The post Tri odlična razloga zbog kojih bismo češće trebali jesti paprike first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?