Nestručni revizori izračunali da Široki prijevoz otpada plaća  šest puta više od drugih u ŽZH, Grad tvrdi da je to notorna laž

Nestručni revizori izračunali da Široki prijevoz otpada plaća šest puta više od drugih u ŽZH, Grad tvrdi da je to notorna laž

Link na izvornu vijest

Osvrt na medijske natpise vezane za Izvješće o financijskoj reviziji Grada Širokog Brijega
Osvrt na medijske natpise vezane za Izvješće o financijskoj reviziji Grada Širokog Brijega

Želimo se osvrnuti na medijske natpise po portalima vezane za Izvješće o financijskoj reviziji Grada Širokog Brijega.

Dana 31. 07. 2024. godine objavljeno je Izvješće o financijskoj reviziji Grada Širokog Brijega iz kojeg je vidljivo da je Grad široki Brijeg po pitanju Financijskih izvješća dobio mišljenje s rezervom, a po pitanju revizije usklađenosti dobio je negativno mišljenje.

Jedan od razloga za negativno mišljenje su Subvencije za zbrinjavanje komunalnog otpada. U izvješću neovisnog revizora stoji da Grad Široki Brijeg plaća naknadu za odlaganje komunalnog 60 KM po toni, odnosno 1.325.304,00 KM.

U istom tekstu revizor nestručno i neprofesionalno vrši usporedbu sa Gradom Ljubuškim navodeći da Grad Ljubuški plaća odlaganje komunalnog otpada 10 KM po toni te izvodi netočan zaključak da Široki Brijeg plaća odlaganje otpada 6 puta više nego Ljubuški. Vrlo lako je dokazati da su tvrdnje revizora netočne uvidom u godišnje izvješća o izvršenju proračuna Grada Ljubuškog za 2023. godinu, gdje je vidljivo da je na ekonomskom kodu 613323 – izdaci za komunalne usluge deponiranja otpada na komunalnu deponiju („Službeni glasnik Grada Ljubuškog“ broj: 3/24), Ljubuški za tu namjenu realizirao 1.189.139KM.

Vidljivo je da je razlika u iznosu utrošenom za komunalne usluge deponiranja otpada na komunalnu deponiju između Grada Širokog Brijega i Grada Ljubuškog 136.165 KM odnosno 10 %, što je i razumljivo ako se uzme u obzir broj kućanstava koji je u Širokom Brijegu 7982, a u Ljubuškom 7444. Također treba uzeti u obzir i broj gospodarskih subjekata, a koji je prema službenim podacima znatno veći u Širokom Brijegu. Slijedom gore navedenog jasno je da Široki Brijeg proizvodi više komunalnog otpada. Također Općina Grude u proračunu za 2024. godinu („Službeni glasnik općine Grude“ broj 6/23) za odvoz i deponiranje komunalnog otpada planira 600.000 KM, a imaju 17.308 stanovnika odnosno 4.502 kućanstva.

Iz svega gore navedenog jasno je vidljivo da Grad Široki Brijeg plaća prijevoz i odlaganje komunalnog otpada po sličnoj cijeni kao i drugi gradovi i općine u okruženju te da su neutemeljene i netočne tvrdnje revizora o razlici u cijeni odlaganja komunalnog otpada u Širokom Brijegu i Ljubuškom, što se može potvrditi iz javno dostupnih službenih dokumenata.

The post Nestručni revizori izračunali da Široki prijevoz otpada plaća šest puta više od drugih u ŽZH, Grad tvrdi da je to notorna laž first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?