Evo koliko će zaraditi čudesna braća Sinković, svota je pozamašna

Evo koliko će zaraditi čudesna braća Sinković, svota je pozamašna

Link na izvornu vijest

Uz sportsku slavu, dramatična pobjeda našoj slavnoj braći Sinković donijet će i dobru zaradu. Od Republike Hrvatske jednokratno će dobiti 41 tisuću eura, a uz medalju također imaju pravo na sportsku mirovinu od navršenih 45 godina starosti. Visina sportske mirovine kreće se od 40 do 100 posto hrvatske prosječne neto plaće, ovisno o broju osvojenih medalja i jačini natjecanja na kojem su osvojene, a naši Sinkovići ispisali su povijest.

Hrvatski veslači Valent i Martin Sinković osvojili su svoje treće zlato na olimpijskim igrama u karijeri obranivši naslov olimpijskih prvaka u dvojcu na OI u Parizu. Sinkovići su do zlata stigli fantastičnim finišom, 500 metara prije cilja bili su četvrti s dvije i pol sekunde zaostatka za vodećim Britancima Oliverom Wynee-Griffithom i Tomom Georgeom uz minimalni zaostatak za drugim Rumunjima i trećim Švicarcima.

Uz sportsku slavu, dramatična pobjeda našoj slavnoj braći donijet će i dobru zaradu. Od Republike Hrvatske jednokratno će dobiti 41 tisuću eura, a uz medalju također imaju pravo na sportsku mirovinu od navršenih 45 godina starosti. Visina sportske mirovine kreće se od 40 do 100 posto hrvatske prosječne neto plaće, ovisno o broju osvojenih medalja i jačini natjecanja na kojem su osvojene, a naši Sinkovići ispisali su povijest.

Ovo je četvrta olimpijska medalja za braću Sinković, nakon srebra u četvercu na pariće u Londonu 2012. te zlata u dvojcu na pariće 2016. u Rio de Janeiru i dvojcu 2021. u Tokiju. Time su postali najtrofejniji hrvatski olimpijci s ljetnih Igara u povijesti.

The post Evo koliko će zaraditi čudesna braća Sinković, svota je pozamašna first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?