Predsjednica Vlade HNŽ otvorila Dane Mediterana u Neumu

Predsjednica Vlade HNŽ otvorila Dane Mediterana u Neumu

Link na izvornu vijest

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač svečano je sinoć u Neumu otvorenim proglasila 6. Dane Mediterana ”Neum 2024.”, sada već tradicionalnu dvodnevnu poljoprivredno-izložbenu međunarodnu sajamsku manifestaciju koja, u organizaciji Općinskoga poglavarstva Neuma, okuplja mnoštvo posjetitelja na krajnjem hercegovačkom jugu.

U pozdravnom je govoru istaknula kako je Neum naša spona s prelijepim Jadranom i istinski dragulj ne samo HNŽ-a nego i cjelokupne BiH.

– Neum kroz protekle godine uspješno čini niz iskoraka, gradeći o sebi sliku ne samo ljetnoga odredišta nego mjesta koje nudi cjelogodišnji turizam i raznoliku ponudu u kojoj spaja svoje bogomdane prirodne ljepote s jedinstvenim proizvodima predanoga rada našeg čovjeka. Ovaj je sajam izvrsna platforma za promociju ukupnih turističkih potencijala Neuma i njegova zaleđa. Mi, kao Vlada, prepoznajemo i snažno podupiremo ovakve projekte i viziju vodećih ljudi ove općine, na čelu s načelnikom Draganom Jurkovićem, i zato smo i ove godine s vama – poručila je Buhač koja je, zajedno s općinskom rukovodstvom te županijskim ministrima poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Marijom Juricom i trgovine, turizma i zaštite okoliša Emilom Balavcem, prethodno obišla uspješne mjesne poljoprivrednike, vinare, maslinare, pčelare i neumsku uljaru te održala sastanak s članovima udruge hotelijera.

– Obilazak ovdanjih gospodarstvenika i neumske uljare samo su mi potvrdili čvrsto uvjerenje u to kako HNŽ ima izrazite potencijale u svojim prirodnim resursima, svojim ljudima, svojoj proizvodnji. To zaslužuje, ima i imat će konkretnu potporu županijske vlasti. Turizam, kao strateška gospodarska grana HNŽ-a, u Neumu nije samo posao, nego i način života koji žitelje ovoga grada povezuje s cijelim svijetom, ali i koji u svijet šalje poruku o nama i ovom podneblju, a neumska poljoprivreda i agroturizam u toj priči imaju svoje važno mjesto – kazala je predsjednica Vlade dodavši i to kako županijska vlast u integraciji turizma i poljoprivrede vidi održivi razvitak koji znači prosperitet i ovdašnjoj zajednici i HNŽ-u u cjelini.

– Zato sam zahvalna organizatorima ovoga sajma i rukovodstvu Općine Neum na trudu i posvećenosti zajedničkom cilju, jednako kao i svima koji su uveličali ovaj događaj. Neka nam ovih par dana bude ispunjeno posebnim nadahnućem, upoznavanjem i uživanjem u svemu onomu što nam Neum i Mediteran nude – zaključila je predsjednica Buhač, proglasivši Dane Mediterana i službeno otvorenim.

Vlada HNŽ

The post Predsjednica Vlade HNŽ otvorila Dane Mediterana u Neumu appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?