Ljubušaci hodočastili u Sinj bez mobitela i novca

Ljubušaci hodočastili u Sinj bez mobitela i novca

Link na izvornu vijest

Blagdan je Velike Gospe, odnosno svetkovina Uznesenje Blažene Djevice Marije.

Prema katoličkoj teologiji, Kristova majka Marija uznesena je dušom i tijelom na nebo, a nauk o Marijinu uznesenju na nebo proglasio je 1. studenog 1950. papa Pio XII.

Brojna su marijanska svetišta diljem BiH i Hrvatske u koja na ovaj datum hodočasti mnoštvo vjernika, a među najpoznatijima je Svetište Gospe Sinjske. Tako se petorica Ljubušaka odlučila “prevaliti” put od više od 100 kilometara, i to bez mobitela i novca uz sebe.

Naši župljani župe Humac, ovih dana hodočaste u marijanska svetišta. Rano jutros, velike su kolone hodočasnika prema Međugorju. Od Humca do Međugorja! Neki su se odvažili i hodočastili tri dana Gospi Sinjskoj. Bez mobitela i novaca uzdajući se u Božju providnost! Sretno su stigli. Bogu hvala!, piše na stranici Franjevačkog samostana i župe sv. Ante Padovanskog Humac.

Objava Ljubušaci hodočastili u Sinj bez mobitela i novca pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?