Dinamo sutra igra najskuplju utakmicu u povijesti kluba; zarada je nevjerojatna

Dinamo sutra igra najskuplju utakmicu u povijesti kluba; zarada je nevjerojatna

Link na izvornu vijest

Da, igranje u Ligi prvaka nikad nije bilo isplativije! Zbog promjene formata UEFA je značajno povećala i nagradne fondove u sva tri svoja europska natjecanja pa bi Dinamu samo plasmanom u Ligu prvaka ove sezone na račun ‘sjelo’ nevjerojatnih 34 milijuna eura!

Računica je jasna – Dinamo će sigurno dobiti 4,29 milijuna eura za nastup u doigravanju za plasman u Ligu prvaka, ako eliminira Qarabag i izbori Ligu prvaka od Uefe bi dobio još 18,6 milijuna eura!

Uz tu nagradu Dinamo ima pravo, na temelju prosječnog klupskog renkinga, desetogodišnjeg koeficijenta i udjela iz marketinga Uefe, na još najmanje 10 milijuna eura!

Dakle, da se samo plasira u Ligu prvaka Dinamo bi na kraju prvog dijela natjecanja, ako zauzme neko do devetog do 36. mjesta, dobio još milijun eura.

Kad se podvuče crta, igranje Lige prvaka Dinamu bi uprihodilo nešto manje do 34 milijuna eura!

Tu zaradu ‘modri’ mogu i oplemeniti jer UEFA svaku pobjedu u Ligi prvaka ove sezone nagrađuje s 2,1 milijun eura, dok remi donosi 700.000 eura.

 

No, prije svega treba izbaciti Qarabag koji nije nimalo bezazlen protivnik. Ovo će biti prvi okršaj Dinama i Qarabaga koji je prošle sezone zablistao u Europskoj ligi. Azerbajdžanci su ispali u osmini finala od kasnijeg finalista Bayer Leverkusena. U prvoj utakmici u Bakuu Qarabag je vodio 2:0, a Bayer je do izjednačenja došao u 92. minuti.

No, prava se drama odigrala u Leverkusenu, u uzvratu je Qarabag vodio 2:0 do 72. minute. Na kraju su izgubili 3:2, a Bayer je dva gola zabio u sudačkoj nadoknadi, u 93. i 97. minuti utakmice. Snagu su pokazali i u 3. pretkolu Lige prvaka protiv Ludogoreca nakon što su doma izgubili 2:1. U uzvratu u Razgradu je nakon 90 minuta bilo 3:2 za Qarabag koji je u produžetku utrpao još četiri gola i na kraju slavio 7:2.

The post Dinamo sutra igra najskuplju utakmicu u povijesti kluba; zarada je nevjerojatna first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?