Autor ‘Lijepa li si’ otkrio kako je nastala: Objasnio što je s Thompsonom doživio u Kninu

Autor ‘Lijepa li si’ otkrio kako je nastala: Objasnio što je s Thompsonom doživio u Kninu

Link na izvornu vijest

Ovog ljeta najpoznatiji hrvatski pjevač Marko Perković Thompson vratio se na pozornicu, a javnost ga je srčano i u velikom broju dočekala. Najnovija pjesma “Ako ne znaš šta je bilo” i dalje je prva na YouTube trendingu, a prisjetit ćemo se kako je nastala njegova najpoznatija domoljubna pjesma.

Pjesma “Lijepa li si”, jedna od Thompsonovih najljepših balada, ima zanimljivu povijest nastajanja. Autor te pjesme Alen Nižetić jednom je prilikom otkrio detalje o njenom nastanku u intervjuu.

Kako je rekao, pjesma je nastala tijekom putovanja autom iz Splita prema Kninu, a početna verzija bila je ljubavna pjesma s refrenom “Oj, djevojko, lijepa li si”. Nižetić je objasnio da je konačna verzija pjesme nastala uz suradnju s Thompsonom i da su pjesmu dovršavali tijekom putovanja.

Istaknuo je kako je Thompson uglazbio njegov tekst. “U Kninu su stopirala dva gardista, posjeli smo ih u auto i onda smo im pjevali pjesmu, oni su cijeli bili jadni u šoku i nije im bilo ništa jasno. Ja sam držao tekst, a Marko je pjevao na matrici i vozio”, počeo je Nižetić.

The post Autor ‘Lijepa li si’ otkrio kako je nastala: Objasnio što je s Thompsonom doživio u Kninu first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?