Treneri Izviđač Agrama Tolić i Džolić najavili turnir u Visokom i kvalifikacijske susrete s češkom Karvinom

Treneri Izviđač Agrama Tolić i Džolić najavili turnir u Visokom i kvalifikacijske susrete s češkom Karvinom

Link na izvornu vijest

RK Izviđač Agram osiguranje krenuo je s pripremnim utakmicama za novu sezonu. Prije deset dana „Skauti“ su u Ljubuškom ugostili momčad Trogira i odigrali neriješeno 32:32, a u uzvratu, koji je odigran prije tri dana u Trogiru slavili su s 33:28.

Rukometaše Izviđača u obje utakmice vodio je trenerski dvojac Milan Tolić – Ivan Džolić.

Oni su na klupi Izviđača naslijedili Tonija Čolinu koji je osvojio tri titule prvaka BiH i jedan KUP BiH. Svi poznavatelji rukometnih prilika u Ljubuškom znaju da se radi o našim domaćim trenerima. Milan Tolić poznatiji kao Mimi je dugogodišnji vratar Skauta koji je nakon završetka igračke karijere bio uspješan trener vratara i pomoćnik Tonija Čoline, a Ivan Džolić Džola je dugogodišnji trener mlađih kategorija koji je prošle sezone s uspjehom vodio drugu momčad Izviđača u Prvoj ligi FBiH te bio pomoćnik prvom treneru Čolini.

Pred rukometašima Izviđača je turnir u Visokom, a rukometaši Izviđača će u tom gradu odraditi i kratke mini pripreme. U Visoko putuju sutra, u srijedu, 21. kolovoza.

Sve to su bili razlozi da u programu Radija Ljubuški ugostimo trenerski dvojac Izviđača, Milana Tolića i Ivana Džolića.

Razgovarali smo o odlascima i dolascima u klub, pripremnom razdoblju i prvim pripremnim utakmicama s Trogirom, predstojećim mini pripremama i turniru u Visokom, očekivanjima u kvalifikacijskom susretu za Europa ligu protiv češke Karvine i predstojećoj prvenstvenoj sezoni.

Kada su u pitanju odlasci iz kluba i dolasci u klub prvo naglašavaju da će njih dvojica nastojati nadomjestiti odlazak trenera Tonija Čoline. Džolić ističe da će odlazak Ivana Pavlovića u Zagreb pokušati nadoknaditi Milan Vukšić koji je veći dio prošle sezone bio ozlijeđen te Amer Šahinović koji se vratio s posudbe iz Hercegovine iz Nevesinja. Kao značajna pojačanja ističe i dolazak Kerima Semića i Kristiana Katića u redove „Skauta“. Dodaje kako se u dvije pripremne utakmice izvanrednim pokazao Sergej Purić iz druge momčadi Izviđača te tako najavio ozbiljnu kandidaturu za prvu momčad.

Oba trenera su zadovoljna odrađenim pripremama i s prve dvije pripremne utakmice, a raspoloženje je narušavala jedino kratkotrajna viroza koja se pojavljivala kod pojedinih igrača.

Na turniru i mini pripremama u Visokom cilj je uigrati ekipu i pripremiti se što bolje pred utakmice dvije kvalifikacijske utakmice za Europa ligu protiv češke Karvine.

Govoreći o utakmici s Karvinom Tolić ističe da se radi o vrlo kvalitetnoj momčadi s odličnim rosterom. Naglašava da su pripremajući se za taj susret gledali dosta video materijala, većinom iz prošle sezone jer novih materijala nema. Uglavnom zaključak je da će biti vrlo teško, a kaže da će fokus biti na vratarima i ako oni budu imali 15 plus obrana u Češkoj tada će i Izviđač imati dobre šanse za prolazak dalje.

Džolić se prisjetio utakmica EHF kupa iz 2021. godine kada je Izviđač igrao s jednim drugim češkim predstavnikom – Duklom iz Praga. Tada su „Skauti“ u Ljubuškom slavili s dva gola razlike, ali su u uzvratu u Češkoj poraženi s 34:24. Dodaje da i ta dva susreta govore o snazi čeških predstavnika. Međutim, naglašava da će Izviđač biti taj „koji će se pitati“ ukoliko bude „pravi“, pogotovo u uzvratu u Ljubuškom.

Kada je u pitanju domaće prvenstvo sezona počinje 15. 9., gostovanjem u Maglaju kod istoimenog domaćina. Džolić ističe da su očekivanja od Izviđača uvijek velika, a da u klubu u šali govore da ove sezone imaju dva trenera za dva naslova – jedan u prvenstvu i drugi u kupu. Naravno da se radi o šali, u zbilji će to izgledati puno teže. Kao najozbiljnije konkurente u borbi za naslov vidi Borac iz Banja Luke, Slobodu iz Tuzle i Konjuh.

Na kraju su pozvali sve ljubitelje rukometa u Ljubuškom i šire da zapišu sebi datum 7. rujna 2024. i da tog dana dođu podržati rukometaše Izviđača u uzvratnom susretu protiv češke Karvine.

Radio Ljubuški

Objava Treneri Izviđač Agrama Tolić i Džolić najavili turnir u Visokom i kvalifikacijske susrete s češkom Karvinom pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?