Lijepe vijesti iz posuškog Vira: Svečano otvoren dječji vrtić

Lijepe vijesti iz posuškog Vira: Svečano otvoren dječji vrtić

Link na izvornu vijest

Na radost svih roditelja, ali i mališana, danas je u posuškom Viru, uz svečani program, otvoren dječji vrtić.

Riječ je o ispostavi Javne ustanove Dječji vrtić Bajka iz Posušja. Bila je ovo prigoda za okupljanje mještana, predstavnika mjesne zajednice Vir, lokalne vlasti te uprave vrtića. Nakon uvodnih riječi o projektu ravnateljice vrtića Kristine Milas i glazbene točke mališana, uslijedilo je obraćanje ravnateljice OŠ Franice Dall era Dijane Galić i načelnika općine Posušje Ante Begića koji su ovom prilikom rekli kako je ovo rezultat upornosti, rada i zajedništva s jednim od ciljeva olakšavanja roditeljske svakodnevice.

U nastavku svečanosti novouređene prostorije je blagoslovio mjesni župnik don Ivica Boras, a blagoslovu je nazočio i župnik župe sv Josipa Vinjani don Nedjeljko Krešić.

Za potrebe mališana i njihovih teta u postojećem objektu osnovne škole prenamijene su i potpuno opremljene dvije učionice, napravljen je odvojen predulaz te vrtićko igralište. Već sada upisano je 20 djece predškolskog uzrasta, dok će 5 školaraca koristiti prostor za produženi boravak. S mališanima će raditi dvije tete odgajateljice, a za sve korisnike bit će osigurani i obroci.

U realizaciju projekta, koji je bitan za revitalizaciju ovog kraja, Općina Posušje je uložila značajna sredstva, a pomoć je stigla i od Središnjeg državnog ureda za Hrvate van RH, Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke, ravnateljice Galić, kao i od mjesne zajednice i samih mještana kako bi se što on prije završio.

Također, u slučaju većeg interesa, najavljena je mogućnost i daljnjeg širenja kapaciteta.

Kad je riječ o posuškim mjesnim zajednicama, podsjetimo kako uz vrtić u Viru djeluje i onaj u Rakitnu, čime se rijetko koja općina u Bosni i Hercegovini može pohvaliti.

Objava Lijepe vijesti iz posuškog Vira: Svečano otvoren dječji vrtić pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?