Neka i vaše dijete postane dio Brainobrain centra u Ljubuškom

Neka i vaše dijete postane dio Brainobrain centra u Ljubuškom

Link na izvornu vijest

brainobrain-k[1]

Svjedoci smo da u današnje vrijeme djeca previše vremena provode na ekranima, sve manje se međusobno druže, nemaju razvijene vještine komunikacije i socijalizacije, imaju poteškoće s pažnjom i koncentracijom, ne znaju kako učiti i organizirati vrijeme, kako postaviti ciljeve i prioritete, imaju nisko samopouzdanje… Jedna od metoda učenja koja pomaže u prevladavanju ovih problema je svakako Brainobrain – metoda učenja koja kojom se uči djecu kako učiti, razvijati radne navike te kognitivne i socijalne vještine u vrijeme djetinjstva kada je neuroplastičnost mozga (mogućnost mozga da se promijeni i prilagodi kao rezultat nekog novog iskustva) naročito izražena.

Tehnike i metode

„Svakom roditelju cilj je pripremiti dijete za život kroz razvoj socijalnih i mentalnih sposobnosti, a Brainobrain pristup koristi više tehnika i metoda koje imaju za cilj brže i lakše učenje novih spoznaja, razvoj matematičkih vještina, fokusa, koncentracije, kreativnosti, kao i emocionalne inteligencije (samokontrola, empatija, komunikacija, javni nastupi, rješavanje sukoba i problema…). Program se sastoji od 10 razina za osnovnoškolski uzrast, tj. 12 razina za djecu predškolske dobi od čega svaka razina, ovisno o uzrastu, traje 3 do 4 mjeseca dinamikom jedanput tjedno u trajanju od dva sata (120 minuta). Potrebno je 15 minuta vježbanja kod kuće svaki dan, a po završetku svakog stupnja polaže se test i stječe diploma“, kazala je za Dnevni list Katica Zelić, voditeljica Brainobrain centra u Ljubuškom, prof. psihologije i gestalt psihoterapeutkinja.

Dodala je kako se grupe sastoje od 5 do 10 polaznika kako bi se postigao maksimalan učinak i omogućio individualni pristup djetetu. Grupe se formiraju prema uzrastu polaznika, dok je nastavni materijal kojim se služe polaznici drugačiji za svaku razinu te podrazumijeva abakus, udžbenike, karticu za mentalnu aritmetiku i slično.

Roditelji su prepoznali vrijednost Brainobrain programa za djecu

Timski rad

„U prvom dijelu sata računamo i vježbamo pomoću abakusa, a nakon kraće pauze slijede psihološke radionice u kojima se stavlja velik naglasak na razumijevanje i prepoznavanje vlastitih i tuđih emocija i potreba. Tako se na prilagođen i zabavan način, kroz igru, crtanje, psihološke priče, primjere iz prakse i života djeteta, razmjenu iskustava i druženja i praktične vježbe potiče razvoj djetetove socijalne i emocionalne inteligencije. Program je namijenjen djeci od 4 do 14 godina uredna psihofizičkog razvoja, a njegova jedinstvenost je u tome što se, za razliku od drugih programa koji se baziraju isključivo na razvoju mentalnih sposobnosti, bavi i psihološkim razvojem, tj. podučavanjem životnih vještina kako bi se djeca lakše i bolje suočavala s brojnim životnim izazovima. Sati su vrlo aktivni i interaktivni tako da djeca ne provode vrijeme pasivno sjedeći. Svako dijete sudjeluje u aktivnostima te se potiče na timski rad i međusobnu pomoć, podršku i suradnju, što je u školi uglavnom zanemareno. U konačnici, pozitivno razmišljanje, kreativno i slobodno izražavanje, međusobno poštovanje i uvažavanje, ključne su odlike i karakteristike ovog programa“, istaknula je Zelić.

Ako i vi želite da vaše dijete pohađa Brainobrain centar u Ljubuškom, prijavite se putem kontakt tel. 063 450 521 (WhatsApp) ili putem društvenih mreža (Facebook i Instagram).

Autor: Antonela Marinović Musa / Dnevni list

 

Objava Neka i vaše dijete postane dio Brainobrain centra u Ljubuškom pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?