Sorila se zidina: Cirkus u Makarskoj! Nakrivljeni zid radnici po nalogu gazde privezali konopom – za drugi ilegalni zid. Oba su pala…

Sorila se zidina: Cirkus u Makarskoj! Nakrivljeni zid radnici po nalogu gazde privezali konopom – za drugi ilegalni zid. Oba su pala…

Link na izvornu vijest

Sorila se zidina: Cirkus u Makarskoj! Nakrivljeni zid radnici po nalogu gazde privezali konopom – za drugi ilegalni zid. Oba su pala…

Nelegalni početak gradnje potkrovlja na krovu tek sagrađene stambene zgrade od tri kata u Velikom Brdu, a čiji su vlasnici trojica investitora iz Širokog Brijega, prošao je neslavno jer je građevinska inspekcija Državnog inspektorata naredila hitno uklanjanje zidova.

Tako je cigleni zid visok pet metara koji se pod naletom prošlotjedne prve bure, potpuno nakrivio i njihao i nije pao jer ga je pridržavala samo skela, ‘‘platio glavom‘‘ kroz dva dana.

Naime, nakon što su na terenu bili makarski policajci i komunalni redari, u popodnevnim satima su stigli i službenici građevinske inspekcije Državnog inspektorata RH pa su ogradili gradilište.

Prije toga, za vrijeme našeg boravka na terenu, po nalogu gazdi iz Širokog Brijega, na krov se uspeo jedan radnik koji je klimavi zid zavezao konopom za također nelegalno sagrađeni zid s druge strane nesuđenog potkrovlja.

image

Cigleni zid visok 5 metara koji se pod naletom prošlotjedne prve bure, potpuno nakrivio i njihao i nije pao jer ga je pridržavala samo skela, ‘‘platio je glavom‘‘ kroz dva dana

 Ivo Ravlić/Cropix

Onda je sutradan počelo rušenje cigle po cigle, a kada su pristigla još dva radnika, oba zida su pala kao kula od karata čim su povukli konop kojima su bila vezana.

Kako su nam kazali iz PU splitsko-dalmatinske, Policijska postaja Makarska je zaprimila dojavu da u Velikom Brdu na kući u fazi izgradnje, postoji opasnost od urušavanja zida.

– Po zaprimljenoj dojavi policijski službenici su izišli na mjesto događaja radi utvrđivanja činjeničnog stanja.

Nisu utvrđeni elementi za daljnje postupanje policije na terenu, ali je o svemu obaviješten komunalni red i uključen je Državni inspektorat.

 
image

 

Također, istoga dana na traženje djelatnika Državnog inspektorata pružili smo im potporu na terenu za vrijeme dok su provodili postupak iz svoje nadležnosti – kazali su iz PU splitsko-dalmatinske.

Potom smo odgovor dobili i od DIRH-a čiji su nam službenici ustupili i fotografije te kazali da su investitoru izdali nalog za uklanjanje zidova.

– Na temelju zaprimljene prijave po službenoj dužnosti građevinska inspekcija Državnog inspektorata u suradnji s nadležnim službenicima Policijske postaje Makarska, obavila je očevid na kući u izgradnji u Velikom Brdu.

Službenici građevinske inspekcije naredili su mjere osiguranja predmetnog zida i zabranu pristupa građevini kao i uklanjanje zida na za to propisan način.

Inspekcijski postupak građevinske inspekcije na okolnosti izvođenja radova na predmetnoj građevini je u tijeku te po okončanju istog pravovremeno ćemo Vas izvijestiti o utvrđenim činjenicama – kazali su nam iz DIRH-a.

Objava Sorila se zidina: Cirkus u Makarskoj! Nakrivljeni zid radnici po nalogu gazde privezali konopom – za drugi ilegalni zid. Oba su pala… pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?