U osam mjeseci robni deficit veći od osam milijardi KM

U osam mjeseci robni deficit veći od osam milijardi KM

Link na izvornu vijest

SARAJEVO – Izvoz BiH u osam mjeseci iznosio je 10,524 milijardi KM, što je manje za 6,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je uvoz iznosio 18,948 milijardi KM, odnosno više za 3,6 odsto nego u prvih osam mjeseci lani.

deficit

Foto: Pixabay

Pokrivenost uvoza izvozom u prvih osam mjeseci iznosila je 55,5 odsto, dok je spoljnotrgovinski robni deficit iznosio 8,424 milijarde KM, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Izvoz u zemlje Cefte u osam mjeseci iznosio je 1,737 milijardi KM, što je manje za 17,3 odsto u odnosu na isti period 2023. godine, dok je uvoz iznosio 2,211 milijardi KM, što je više za 2,7 odsto u odnosu na prvih osam mjeseci prošle godine.

Pokrivenost uvoza izvozom sa zemljama Cefte iznosila je 78,6 odsto.

Izvoz u zemlje EU u prvih osam mjeseci iznosio je 7,764 milijarde KM, što je manje za šest odsto u odnosu na isti period lani, dok je uvoz iznosio 11,280 milijardi KM, što je više za 5,9 odsto u odnosu na prvih osam mjeseci 2023. godine.

Pokrivenost uvoza izvozom sa zemljama EU iznosila je 68,8 odsto. Srna

Чланак U osam mjeseci robni deficit veći od osam milijardi KM се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?