Modernizacija vodoopskrbnog sustava za općinu Čitluk je od velikog značaja

Modernizacija vodoopskrbnog sustava za općinu Čitluk je od velikog značaja

Link na izvornu vijest

Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda FBiH, federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić, Alma Imamović iz Sektora za vode Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, te Damir Mrđen direktor Agencije za vodno područje Jadranskog mora Mostar posjetili su općinu Čitluk i održali radni sastanak s načelnikom općine Čitluk Marinom Radišićem i Željkom Dugandžićem, direktorom JP Broćanac d.o.o. Čitluk.

Radni sastanak iskorišten je za bolje upoznavanje s projektima vezanim za vodoopskrbni resor, a poseban naglasak tijekom sastanka stavljan je na projekt „Modernizacija vodnih usluga u Federaciji BiH“.

– Još jednom se zahvaljujem ministru Hrnjiću na posjetu općini Čitluk u sklopu projekta „Modernizacija vodnih usluga u Federaciji BiH“. Općina Čitluk je među četiri općine i grada koji su ušli u taj projekt i jedna smo od rijetkih općina u BiH koja ima priključak za vodu za svako naše domaćinstvo. Jedan dio našeg vodovodnog sustava građen je prije više od pedeset godina, završen je krajem 1990-ih. Najslabija karika tog našeg sustava, koji opskrbljuje i dijelove grada Mostara, Čapljine i Ljubuškog, je tlačni cjevovod od crpne postaje u Biletić Polju do vodospreme Jelina glavica i sama spomenuta vodosprema. Mi ovim projektom planiramo riješiti puno. S obzirom da je naš sustav jako složen, u kojem se voda i do pet puta prepumpava i gdje mi bez rada pumpi možemo imati maksimalno tri sata vodu. Završetkom ovog projekta značajno bi se povećao kvaliteta našeg vodoopskrbnog sustava i to je za nas jako značajan projekt. Očekujemo da se proceduralna pitanja brzo riješe kako bi mogli raspisati natječaj, izabrati izvođača i završiti ovaj projekt –  kazao je nakon održanog sastanka Marin Radišić, načelnik općine Čitluk.

Na održani sastanak osvrnuo se i Kemal Hrnjić, ministar Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, koji je izjavio: – Sa načelnikom općine Čitluk i njegovim suradnicima razgovarali smo, na poseban način o dva ključna projekta u vodoopskrbi općine Čitluk. Projekti će se implementirati preko Ministarstva vodoprivrede Federacije BiH. Projekti su financirani od strane svjetske banke kroz kreditnu liniju. Općina Čitluk i sve općine koje budu aplicirale za ova sredstva će uredno vraćati te kredite, ali bit će tu i dio grant sredstava, pretpostavljam. Riječ je o vrlo povoljnim kreditnim linijama za ovakve projekte. Općina Čitluk je prepoznala prigodu i iskoristiti će mogućnost da u sljedeću godinu-dvije završi dva ključna projekta u općini – izjavio je ministar Hrnjić.

The post Modernizacija vodoopskrbnog sustava za općinu Čitluk je od velikog značaja appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?