Izviđač tek u drugom poluvremenu slomio otpor Višegrada

Izviđač tek u drugom poluvremenu slomio otpor Višegrada

Link na izvornu vijest

U utakmici 2. kola Premijer lige BiH, rukometaši Izviđač Agrama savladali su momčad RK Višegrad HED iz istoimenog grada. Momčad Višegrada sinoć se u Gradskoj športskoj dvorani predstavila u dobrom svijetlu i pokazala da je momčad koja ima „glavu i rep“ tako da su „Skauti“ teže od očekivanog došli do novih bodova.

„Skauti“ su dobro otvorili utakmicu tako da su i u 6. minuti poveli 5:2. Činilo se tada da će to biti lagani trening za „Skaute“, međutim, Dejan Bižić, iskusni vratar Višegrada u prvom poluvremenu je „izludio“ domaće krilne napadače, koji nisu uspjeli zabiti iz „zicer“ prilika, što je omogućilo gostima da se vrate u igru. Serijom 6:2, gosti preokreću rezultat i u 15. minuti dolaze do rezultatske prednosti (7:8). Do kraja poluvremena, „Skauti“ se nisu uspijevali odlijepiti. Uporni gostujući rukometaši su uspijevali, do kraja poluvremena, držati priključak tako da se na odmor otišlo pri rezultatu 18:18.

U nastavku utakmice gosti prvi doze do pogotka, ali su „Skauti“ u stanci između dva poluvremena namjestiti nišanske sprave i od 32.-38. minute, serijom 5:0, prvi put, uspjeli doći do prednosti od 4 gola (23:19). Do kraja utakmice „Skauti“ su uspijevali održavati stečenu prednost i kontrolirati rezultat, ali nisu uspijevala slomiti otpor, upornih gostiju, koji nisu dopustili „Skautima“ da se odlijepe na veću gol razliku. Uglavnom, do kraja utakmice, prednost Izviđača iznosila je od 4 – 6 golova.

U 59. minuti, prednost Izviđača iznosila je 6 golova (34:28), ali Višegrad u zadnjim minutama postiže dva gola, tako da je konačni rezultat utakmice glasio 34:30 za Izviđač Agram.

Ponovno se efikasnošću u redovima Izviđača iskazao se Filip Odak s 10 golova. Milan Vukšić postigao je 6, a Marijan Šaravnja 4 gola.

Odličan, osobiti u drugom poluvremenu bio je Haris Suljević s 12 obrana.Lazar Racković sa šest golova bio je najefikasniji u momčadi Višegrada, dok su po pet golova postigli Veljko Kuburović i Željko Peić-Tukuljac.

Dejan Bižić na kraju utakmice kraj svog imena upisao je 11 obrana.

U sljedećem 3. kolu Premijer lige BiH „Skauti“ će gostovati u Zenici kod RK Čelik Junior koji je ove sezone, takođe, postao po prvi put premijerligaš.

BH Telecom premijer liga BiH, sezona 2024/2025, 2. kolo.Ljubuški, 21.09.2024. u 19:00 sati

RK Izviđač Agram – RK Višegrad HED 34:30 (18:18)Ljubuški, Gradska športska dvorana, 200 gledatelja.

Suci: Ajla i Naida Ćatić (Sarajevo) .Nadzornik: Goran Sušić (Čapljina).

RK Izviđač Agram: Alihodžić, Suljević (12 obrana ), Vukšić 6/3, Lukenda 2, Odak 10, Šević 2, Šahinović 2/1, Ljubić 1, Katić 2, Šimić, Šaravanja 4, Ćeško 2, Semić 2, Bebek, Purić, Lasić, Čuvalo.Trener: Ivan Džolić.

RK Višegrad HED: Lakić (1 obrana), Stojanović 3, Peić-Tukuljac 5, L. Racković 6, Kos 3/1, Ćulum, Kuburović 5, Maslać, Peikoza, Bižić (11 obrana), Grujičić 1, Popović 3, Đ. Racković 1, Markanović 3, Bojović.Trener: Željko Jaćimović.

Isključenja: Izviđač 8 minuta, Višegrad 10 minuta.Sedmerci: Izviđač 4/4, Višegrad 1/1.

RK Izviđač Agram

Objava Izviđač tek u drugom poluvremenu slomio otpor Višegrada pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?