Xiaomi u kolovozu opet jači od Applea!

Xiaomi u kolovozu opet jači od Applea!

Link na izvornu vijest

Na vrhu ljestvice najjačih smartphone brendova u pravilu sjedi Samsung, a slijedi ga Apple no tu i tamouleti i treći izazivač i preotme neku od pozicija. Tako je u kolovozu iza nas, Xiaomi isporučio hrpu telefona i nadjačao Apple.

Nije prvi put da se makar na kratko ali slatko dogodi da neki uvjetno rečeno outsider her i Xiaiom to realno nije, nadjača Apple pa i Samsung na vrhu prestižne ljestvice top smartphone brendova.

Prisjetimo se kako je Huawei u Q2 2020. unatoč nametnutim sankcijama nadjačao Samsung i isporučio najviše pametnih telefona, odnosno barem nakratko postao broj jedan.

Xiaomiu u zadnje vrijeme ide dobro pa su uspjeli ponoviti uspjeh iz kolovoza 2021. kad su isto tako izbili na drugo mjesto s kojeg su i tada izgurali Apple.

Prema izvješću tvrtke Canalys, Xiaomi je u zadnje vrijeme ipak lansirao nešto manji broj telefona u svim segmentima. Veći interes kupaca pokupili su atraktivnim uređajima više klase.
Ponudili su nam neke izuzetno zanimljive telefone u kategoriji “camera phones”, poput njihove Ultre, u čemu im je svakako pomogla i suradnja s brendom Leica, a dosta atraktivno izgledaju i njihovi novi preklopnjaci.

Unatoč tome što je prodaja Xiaomi telefona na nekim tržištima stagnirala, Xiaomi je to kompenzirao na tržištima Južne Amerike, gdje su njihovi cijenom povoljni modeli i dalje vrlo popularni.

Važan čimbenik ovog Xiaomieva kratkoročnog uspjeha je i jedan, koji nema veze s njima. Naime, prodaja Apple telefona se ponavlja svakog kolovoza, uoči lansiranja novih iPhonea pa je i to razlog Xiaomieva skoka.

Xiaomiev uspjeh je kratke prirode, no svejedno je uspjeh. Vidjet ćemo kako će proći Apple sad kad u prodaju krenu njihovi novi iPhone 16 telefoni.

The post Xiaomi u kolovozu opet jači od Applea! first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?