Korona ugovori: Marković dizao više novca nego što je davao Zeljkoviću

Korona ugovori: Marković dizao više novca nego što je davao Zeljkoviću

Link na izvornu vijest

BANJALUKA – U nastavku unakrsnog ispitivanja direktora agencije „Travel for fun“ Saše Markovića, odbrana bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislava Zeljkovića fokusirala se iznose novca koje je Marković podizao sa računa svog preduzeća, što kroz pozajmice, što kao dobit.

Korona ugovori: Marković dizao više novca nego što je davao Zeljkoviću

FOTO: Capital

Marković, da podsjetimo, od početka tvrdi da je Zeljkoviću po osnovu ugovora na nabavku medicinskih odijela u više navrata u prostorijama Ujedinjene Srpske dao oko 250.000 maraka mita.

I jednom i drugom se sudi u Okružnom sudu u Banjaluci zbog sumnje da su uz još trojicu optuženih napravili milionsku štetu budžetu Republike Srpske.

Advokat Jadranka Ivanović pokušala je da problematizuje činjenicu da je Marković sa računa povlačio više novca nego što je tvrdio da je davao Zeljkoviću.

Tako je, kako je rekla, on u 2020. godini sa svojih računa podigao ukupno 376.000 KM, a godinu kasnije još 85.000, što je zbirno suma od 465.000 maraka.

Ako ste Zeljkoviću dali 250.000 KM, šta je sa ostatkom novca? Nigdje ne možemo da vidimo ostatak utroška. Imali ste novca i niste ga morali podizati, a ipak ste to radili“, zaključila je ona.

Međutim, Marković je njene zaključke ocijenio besmislenim.

„Višak novca sam trošio u privatne svrhe. Ti viškovi nemaju veze sa ovim predmetom. Takođe, kod Suda BiH se vodio proces gdje su mi sredstva bila blokirana, a imao sam obaveze prema radnicima“, rekao je on čime je završeno njegovo ispitivanje koje je trajalo preko šest sati.

Ni ovo ročište nije prošlo bez verbalnog sukoba na relaciji odbrana – tužilaštvo.

Jadranka Ivanović primjedbovala je da je dobar dio dokaza u istrazi izuzet nezakonito, a osporavala je način na koje su pojedine kopije dokaza ovjeravane.

Sa druge strane, tužilac Sanja Tadić – Vlaisavljević ju je optužila da obmanjuje i zbunjuje sud, tražeći od sudskog vijeća da je upozori.

I jedni i drugi predložili su nove dokaze, a proces se nastavlja direktnim ispitivanjem Markovića.

Podsjećamo, osim Zeljkovića i Markovića, u ovom predmetu su optuženi i direktor firme “Procontrol” Slavko Bojić, zatim direktor firme “Promeding” Dragan Dubravac, te bivši direktor banjalučke firme “Sineks laboratorija” Sani Crljić.

Prema optužnici, Zeljković se tereti da je nabavkom medicinske opreme po višestruko većim cijenama od nabavnih koje je sprovodio po prethodnom dogovoru sa drugim osumnjičenim osobama sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 335.000 KM, Saši Markoviću i „Travel for fun“ 578.780 KM, Slavku Bojiću i “Procontrolu” iznos od 241.562,50 KM i Saniju Crljiću i „Sineks laboratoriji“ 28.700 KM.

CAPITAL: D. Tovilović

Чланак Korona ugovori: Marković dizao više novca nego što je davao Zeljkoviću се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?