Potpisan memorandum o suradnji između Centra za socijalni rad Čitluk i Udruženja „Novi put“

Potpisan memorandum o suradnji između Centra za socijalni rad Čitluk i Udruženja „Novi put“

Link na izvornu vijest

Dana 19.09.2024. godine u prostorijama Centra za socijalni rad Čitluk ravnatelja centra Gojko-Zvonimir Martinac i predsjednica udruženja „Novi put“ Abida Pehlić, potpisali su memorandum o suradnji.

“Novi put” ima svoje sjedište u Mostaru, a fokusiran na prevenciju trgovine ljudima i aktivnu borbu protiv rodno-zasnovanog nasilja, zlostavljanja djece, dječije pornografije, pedofilije.
Prepoznavši snažnu vezu između svih negativnih pojava, te višestruke oblike ranjivosti svojih ciljnih grupa i korisnica, ovo udruženje vodi besplatan savjetodavni centar za djecu žrtve svih oblika zlostavljanja te nastoji rasvijetliti uzročno-posljedične veze između različitih problema i pružiti holistički odgovor i podršku žrtvama, te ženama i djeci u riziku.

Nakon potpisivanja memoranduma, u organizaciji navedenog udruženja upriličen je radni ručak na kojem su nazočili predstavnici svih relevantnih institucija iz Općine Čitluk, a tijekom kojega se razgovaralo o mogućnostima i načinima zajedničkog djelovanja s ciljem prevencije svih oblika nasilja, te iskorištavanja djece putem društvenih mreža.

Predsjednica udruženja Abida Pehlić je, između ostalog, istaknula da je jedan od njihovih ciljeva pokušaj sprječavanja zlouporaba društvenih mreža, te da u udruženju nastoje kroz ovakve susrete na području cijele Hercegovačko-neretvanske županije, posebno u manjim sredinama gdje se smatra da ovakvo nasilje nije izraženo u tolikoj mjeri kao u većim gradovima, ipak skrenuti pozornost da je zlouporaba društvenih mreža i ucjena djece putem interneta svugdje u porastu, te da treba raditi na prevenciji.

Poštujući nadležnosti CSR Čitluk i misiju udruženja „Novi put“, zajedno ćemo nastaviti razvijati i jačati suradnju kroz zajedničko djelovanje u borbi za zaštitu braka, obitelji i djece, za zaštitu od nasilja i trgovine ljudima, kako bi doprinijeli razvoju sretnijeg i sigurnijeg društva.

 

 

 

The post Potpisan memorandum o suradnji između Centra za socijalni rad Čitluk i Udruženja „Novi put“ appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?