Prlić: Pravilnik o registru pedofila u FBiH stupa na snagu 26. rujna

Prlić: Pravilnik o registru pedofila u FBiH stupa na snagu 26. rujna

Link na izvornu vijest

Zastupnica u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Lana Prlić kazala je za Fenu da Pravilnik o registru pedofila u Federaciji BiH, koje je napisalo Federalno ministarstvo pravde, stupa na snagu 26. rujna.

Navela je da je Pravilnik dio Zakona o posebnom registru osoba pravomoćno osuđenih za krivična djela protiv spolne slobode i morala prema djeci i maloljetnicima u Federaciji BiH koji će detaljnije urediti način i vođenje Registra pedofila.

Prlić, koja je taj zakon uputila u parlamentarnu proceduru, kazala je da registar neće biti javan, kao što nije ni javan u ostalim zemljama svijeta koje imaju registar, te da će samo tužiteljstva i ministarstva unutarnjih poslova imati pristup, ali i na opravdan zahtjev i drugi.

Dodala je da entitet Republika Srpska napravio takav registar još 2018. godine te da će registar pedofila biti sličan.

Prlić se nada da će izmjene Krivičnog zakona FBiH uskoro biti na sjednici Parlamenta.

Komentirajući nedavni slučaj koji je šokirao bh. javnost, da je glumac Moamer Kasumović osuđen zbog bludnih radnji nad maloljetnikom na godinu dana zatvora, nakon čega je kaznu otkupio, Prlić je kazala da su im predstavnici Federalnog ministarstva pravde u lipnju na sjednici obje komisije za ravnopravnost polova obrazlagali potrebu izmjene Krivičnog zakona na način da se ukine mogućnost zamjene zatvorske kazne novčanom, ali i povećanje maksimalne i minimalne kazne za pedofiliju.

Post Prlić: Pravilnik o registru pedofila u FBiH stupa na snagu 26. rujna je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?