Čilić osvojio prvi turnir nakon tri godine i ispisao povijest

Čilić osvojio prvi turnir nakon tri godine i ispisao povijest

Link na izvornu vijest

U nekim drugim okolnostima, ovo bio tek jedan turnir, onaj iz serije 250 koji ne privlači veliku pažnju. Međutim, nakon svega što je prošao posljednjih mjeseci, za Marina Čilića ovo će svakako biti poseban turnir. Nakon velike borbe koja je trajala nešto manje od dva sata, Čilić je u finalu ATP turnira u Hangzhouu savladao Zhang Zhizhena 7-6(5), 7-6(5).

U meču koji je bio poprilično izjednačen. Zhang je imao dvije break prilike na početku meča, u prvom gemu, Marin je imao dvije u prvom gemu drugog. I to je bilo to. Cijeli meč bez izgubljenog servisa. Nijanse su odlučivale, najvažnije poene je osvojio Marin. Obojica tenisača su imala visok procenta prvog servisa, osvojenih poena nakon prvog servisa, pa i nakon drugog. Marin je imao 34 winnera, uz 14 neforsiranih pogrešaka. O

vo je prvi turnir koji je osvojio Čilić nakon St.Petersburga iz listopada 2021. godine, istovremeno 21. u karijeri. Inače, Marin je najniže rangirani tenisač koji je osvojio jedan ATP turnir u povijesti. Prije Hangzhoua bio je 565. igrač svijeta, a s ovim naslovom skočit će na 212. mjesto.

Marin je maksimalno iskoristio pozivnicu organizatora, do naslova je izgubio samo dva seta. Ukupno ovo je njegova 16. titula na tvrdoj podlozi s kojom će spusti na 212. mjesto ATP rang liste. Zhang je propustio priliku da postane treći Kinez pobjednik na jednom ATP turniru. Prije njega to su bili Wu Yibing u Dallasu odnosno Shang Juncheng u Chengduu.

Čilić je zbog problema s koljenom propustio cijelu prošlu godinu, a u svibnju ove godine bio je na posljednjoj operaciji, kada je poručio da se želi i dalje profesionalno baviti tenisom.

Post Čilić osvojio prvi turnir nakon tri godine i ispisao povijest je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?