Stručnjak otkriva kako se boriti sa zamagljenim staklima u automobilu. Obavezno ovo isključite

Stručnjak otkriva kako se boriti sa zamagljenim staklima u automobilu. Obavezno ovo isključite

Link na izvornu vijest

Dolaskom hladnijih mjeseci, vozači se suočavaju s novim izazovima na cestama. Jedan od jančešćih problema su smrznuti ili zamagljeni prozori na automobilu.

Rješavanje ovih problema može biti ključno za sigurnu vožnju, ali jedna često korištena tipka u vozilima može zapravo pogoršati situaciju.

Andrew Jervis, izvršni direktor kompanije ClickMechanic, upozorava vozače da izbjegavaju aktivaciju tipke za recirkulaciju zraka u svojim vozilima dok su temperature niske.

Ovaj jednostavan potez može rezultirati vlagom unutar vozila i zamagljenim vjetrobranskim staklom koje može smanjiti vidljivost i dovesti do opasnih situacija na cestama. Jervis ističe da bi umjesto toga vozači trebali koristiti alternativne metode za rješavanje problema sa zamagljenim staklima.

Dodatno, upozorava na opasnosti koje topla unutrašnja klima može predstavljati za vozače.

Problemi s recirkulacijom zraka
Tipka za recirkulaciju zraka često se koristi kako bi se brže zagrijao unutrašnji prostor vozila. Međutim, ovaj potez može zarobiti vlagu unutar vozila, stvarajući nepovoljne uslove za čišćenje prozora od rose i zamagljenosti.

Ovaj problem ne samo da smanjuje vidljivost na cesti već također može uzrokovati da vozači postanu pospani zbog pretoplog zraka u vozilu.

Rješenje problema
Jervis nudi nekoliko korisnih savjeta za rješavanje ovih problema:

– Uklonite sve vlažne predmete iz vozila kako biste smanjili nivo vlage u zraku
– Postavite grijanje na hladno i postepeno ga povećavajte kako biste osušili zrak
– Uklonite rosu sa stakala suhom krpom kako biste osigurali jasnu vidljivost.

www.abcportal.info

 

The post Stručnjak otkriva kako se boriti sa zamagljenim staklima u automobilu. Obavezno ovo isključite first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?