<div>Edin Forto: " title="
Edin Forto: "SDA nas želi vratiti na začelje Europe"
" decoding="async" />

Edin Forto: “SDA nas želi vratiti na začelje Europe”

Link na izvornu vijest

Ovo je za „Avaz“ kazao ministar komunikacija i prometa BiH Edin Forto, dodajući kako su nove ministre dočekali desetljeća ignorirani problemi, a jedan od njih je i 16 milijuna KM duga BHRT-a prema Europskoj radiodifuzijskoj uniji (EBU).

– Moj prijedlog će biti da se iz rezervi ovogodišnjeg državnog budžeta osigura novac za dio dugovanja, a da se ostatak planira u narednim godinama u budžetu institucija BiH, da se na temelju toga sklopi sporazum s EBU-om o vansudskoj nagodbi i ovakvom načinu izmirenja duga. Tako bismo osigurali financijsku stabilnost BHRT-a, ali i održali vezu s EBU-om, što je od ključnog značaja za sva tri javna servisa u BiH – kaže Forto.

U jeku izborne kampanje europski put malo tko spominje, a Forto ponovo upozorava da BiH riskira da ostane bez dvije milijarde KM, ali da je to i manja šteta od one koju činimo ovakvim odnosom spram europskih integracija.

– Ne smijemo dozvoliti da nas predstavnici SDA, koji su u posljednjih deset godina uradili manje nego što je učinjeno u prvoj godini mandata ove vlasti, vrate na začelje zapadnog Balkana – ističe Forto.

Forto potvrđuje da su problemi s financiranjem BHRT-a počeli nakon povlačenja RTRS-a iz sistema naplate RTV takse, te dodaje da izostankom sa sjednica Odbora sistema, nadležnog da predloži model naplate, blokiraju bilo kakav dogovor.

– Politička volja da se riješe ovi problemi u prošlosti je izostala i danas se suočavamo sa situacijom koju nije moguće riješiti bez volje sva tri javna RTV servisa u BiH – pojašnjava Forto.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?