Obavijest o početku terenskih radova Grude II

Obavijest o početku terenskih radova Grude II

Link na izvornu vijest

Na temelju potpisanog sporazuma o suradnji i sufinanciranju u sklopu „Projekta registracije nekretnina“ između Općine Grude i Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, angažiran je pružatelj usluge Geometrika d.o.o. Grude koji će izvršiti sve potrebne radnje na pripremi podataka i konačnoj uspostavi katastra nekretnina u suradnji s predstavnicima lokalne zajednice.

U cilju realizacije prve faze predviđeni su sljedeći poslovi:

• Ažuriranje baze podataka premjera i katastarskog klasiranja na osnovu promjena zaprimljenih u važećem operatu;
• Dopunski premjer na parcelama na kojima su evidentirane tehničke promjene (cijepanje parcela, uplana objekata);

Dana 26. rujna 2024. godine predstavnici Geometrike d.o.o. Grude počet će s terenskim radovima dopunske izmjere te se u svrhu što kvalitetnije pripreme podataka za izlaganje na javni uvid, mole građani nastanjeni u katastarskoj općini Grude II da terenskim ekipama dozvole ulazak u svoj posjed, te da ustupe potrebne informacije ako su im iste poznate. Ovo se posebno odnosi na položaj međnih biljega i promjene na parcelama u vremenu od avionskog snimanja.

Važno je napomenuti da su sve radnje u postupku dopunskog premjera a u svrhu izlaganja na javni uvid podataka premjera i katastarskog klasiranja zemljišta za građane potpuno besplatne. Sve troškove u toku realizacije projekta snose Općina Grude i Federalna uprava za geodetske i imovinsko – pravne poslove, u skladu sa sporazumom o suradnji i ugovorom sklopljenim s pružateljem usluga.

Post Obavijest o početku terenskih radova Grude II je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?