Kod Gruda i Ljubuškog spriječeno krijumčarenje 31 migranta

Kod Gruda i Ljubuškog spriječeno krijumčarenje 31 migranta

Link na izvornu vijest

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine, 27. rujna 2024. godine, spriječili su krijumčarenje 32 stranih državljana Turske, Sirije i Kine u tri odvojena slučaja.

U prvom slučaju prilikom nadzora državne granice u graničnom pojasu na području grad Ljubuškog spriječeno je krijumčarenje 29 državljana Turske. U vezu s ovim krijumčarenjem dovodi se A.C. (1984.), državljanin BiH.

Pet krijumčarenih državljana Turske je otkriveno u putničkom motornom vozilu Škoda, bh. nacionalnih oznaka, kojim je upravljao spomenuti A.C., dok je drugi dio krijumčarenih državljana Turske, njih 24, otkiveno u neposrednoj blizini kontrole vozila. O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, prema čijem je nalogu osumnjičeni vozač lišen slobode i protiv istoga bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu Krijumčarenje osoba Tužiteljstvu BiH. Krijumčareni državljani Turske su, uz Prijedlog za protjerivanje s teritorija BiH, predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Također, pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška su lišili slobode državljanina Sirije, N.B. (1968.), nakon što je otkriven u krijumčarenju državljanke Sirije. Otkrivena je u prtljažniku prilikom detaljne kontrole vozila Audi, njemačkih nacionalnih oznaka, na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška. Državljanin Sirije je, uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu Krijumčarenje osoba, predan postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH.

Uz navedeno, mješovita patrola pripadnika Jedinice GPBiH Gorica i Postrojbe granične policije Imotski MUP-a Republike Hrvatske, spriječila je krijumčarenje dvojice državljana Kine na području općine Grude.

Strane državljane je krijumčario državljanin Kine, Y.J. (1989.) u vozilu VW Touran, nacionalnih oznaka BiH. Prema naredbi dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH, osumnjičeni državljanin Kine je lišen slobode i uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu Krijumčarenje osoba, predan postupajućem tužitelju Tužiteljstvaa BiH. Krijumčareni državljani Kine su predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, priopćeno je u ponedjeljak iz Granične policije BiH.

Post Kod Gruda i Ljubuškog spriječeno krijumčarenje 31 migranta je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?