Ljubuški radi nestvarne promjene, registracija obrta za samo 24 sata online!

Ljubuški radi nestvarne promjene, registracija obrta za samo 24 sata online!

Link na izvornu vijest

Grad Ljubuški prepoznao je važnost stvaranja povoljnog poslovnog okruženja kao jednog od temeljnih preduvjeta za privlačenje investitora.

Potencijalnim poduzetnicima Ljubuški je omogućio znatno lakše, jednostavnije i brže osnivanje obrta u usporedbi s dosadašnjom praksom i pravilima.

Putem online platforme Digital Tax Free City fizičke osobe mogu internetski registrirati svoj obrt u roku od samo 24 sata. Pritom se ne naplaćuje taksa za osnivanje obrta.

Besplatna registracija obrta digitalnim putem još je jedan iskorak i napredak tog grada, koji posljednjih godina bilježi uzlet i kotira kao mjesto ugodno i pogodno za život. Nakon Travnika, Ljubuški je drugi grad u BiH koji ulazi u taj napredni krug digitalnih gradova.

Internetska aplikacija Digital Tax Free Ljubuški jednostavna je za korištenje, a nakon što se otvori korisnički račun i obavi registracija, postupak otvaranja obrta postaje vrlo jednostavan.

Objašnjava se da popis potrebnih dokumenata za otvaranje obrta ovisi o vrsti obrta. To je jedna od važnih prednosti koje nudi online platforma Digital Tax Free City. U dosadašnjoj praksi bilo je potrebno pribaviti čak 13 različitih dokumenata, dok će u ljubuškoj online verziji u nekim slučajevima biti potrebno samo tri. No, to ovisi o vrsti obrta, ponekad će biti potrebno pet ili šest dokumenata.

U objašnjenju stoji da će točan popis dokumenata biti prikazan u aplikaciji nakon unosa osnovnih podataka.

Navodi se da, nakon što se preda kompletna dokumentacija, postupak obrade rješenja traje do 24 sata te da se putem aplikacije može pratiti postupak obrade i uvijek biti u tijeku s napretkom. Ako građanin, odnosno podnositelj zahtjeva, naiđe na poteškoće, može se obratiti službenom timu za podršku putem e-maila ili telefona i dobiti potrebnu pomoć i upute. Na kraju, na pitanje “Je li moguće mijenjati dokumente nakon što se predaju?”, odgovor je da se dokumenti mogu uređivati i kompletirati dok postupak predaje nije završen. Međutim, nakon što je dokumentacija kompletirana i predana na obradu, više nije moguće vršiti izmjene.

Gradska uprava Ljubuškog također postupno radi i provodi aktivnosti na digitalizaciji javne uprave i podizanju kvalitete njezina rada. Tako je nedavno (21. kolovoza) potpisan sporazum između Grada Ljubuškog i Agencije za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) o stalnom pristupu podacima putem mrežnog servisa, koji otvara nove mogućnosti za obavljanje upravnih postupaka. Sporazumom se omogućuje stalni pristup podacima iz evidencija koje tehnički vodi i održava IDDEEA. To znači da će Grad Ljubuški izravno pristupati evidencijama agencije IDDEEA, uz poštivanje svih zakonskih propisa, čime će se strankama olakšati i ubrzati rješavanje administrativno-upravnih postupaka koje pokreću pred gradskim službama.

Objava Ljubuški radi nestvarne promjene, registracija obrta za samo 24 sata online! pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?