Šulić koristi ministarstvo za promociju SNSD-ovih kandidata

Šulić koristi ministarstvo za promociju SNSD-ovih kandidata

Link na izvornu vijest

  • Kandidat za načelnika Modriče mjesec dana prije početka kampanje postao saradnik u ministarstvu
  • Šulić preko ministarstva promoviše i ostale partijske kolege

 BANJALUKA – Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić pretvorio je kampanju „Društveno odgovorni“ u poligon za promociju kandidata SNSD-a.  

Ministar Šulić danima unazad obilazi trgovinske lance koji učestvuju u ovoj akciji zajedno sa partijskim kolegama, koji ga po običaju dočekuju ili dolaze sa njim.

Jedan od njih je i kandidat SNSD-a za načelnika Modriče Borislav Rakić kojeg je Šulić pred sam početak kampanje angažovao kao spoljnog saradnika u ministarstvu.

Osim što ga je pratio u trgovačkim lancima, Šulić je nedavno otišao i korak dalje te je sa Rakićem bio upravo u Modriči, ali u Rafineriji ulja koja nema nikakve veze sa pomenutom kampanjom.

Posjetu su iskoristili da se obruše na aktuelno rukovodstvo opštine, koje predvodi načelnik Jovica Radulović iz SDS-a i Rakićev protivkandidat na predstojećim izborima stavljajući se na raspolaganje stranom kapitalu, a na štetu budžeta lokalne zajednice koju bi Rakić da vodi.

Naime, Rakić je, predstavljajući se kao spoljni saradnik ministarstva, obećao upravi rafinerije u ruskom vlasništvu da će osporiti odluku o komunalnoj naknadi koju je opština na prijedlog načelnika donijela u novembru prošle godine, a koja je za ovog nekadašnjeg giganta uvećana za 20 puta.

Ne možemo dozvoliti da se sa lokalnog nivoa dodatno opterećuju jer svi znamo da ruski partneri imaju pritisak u cijelom svijetu i mi ovdje moramo dati širinu u tržištu da bi olakšali poslovanje, a samim tim sačuvali i radna mjesta“, rekao je Rakić koji je inače u jednom periodu bio i direktor marketinga ove kompanije.

Borislav Rakić tokom posjete rafineriji, FOTO: print screen RTRS

Šulić je nakon razgovora sa direktorom rafinerije Vladimirom Oniščenkom optužio načelnika Radulovića da vrši pritisak na kompaniju samo zato što ona ima sjedište u Republici Srpskoj i posluje sa ruskim kapitalom.

Radulović je to za CAPITAL negirao. Kaže da je skupština iskoristila svoje zakonsko pravo i povećala naknadu vodeći se primjerom iz Broda, gdje posluje sestrinska rafinerija nafte.

Opština Brod po osnovu komunalne naknade od rafinerije nafte dobija 1,5 miliona KM. S obzirom na to da je rafinerija ulja tri puta manja, oni bi po novoj odluci trebali da plate oko 500.000 KM“, poručio je kratko Radulović.

Ministarstvo: Rakić angažovan za praćenje kampanje “Društveno odgovorni”

Odgovor koji smo iz Ministarstva trgovine i turizma RS dobili u vezi sa posjetom ministra i njegovog saradnika jasno ukazuje na to da su njome izašli van okvira kampanje „Društveno odgovorni“.

Rakić je, kako navode u ministarstvu, angažovan u avgustu po ugovoru o djelu, na poslovima praćenja i analize inflatornih kretanja i njihovog uticaja na kretanje cijena u Republici Srpskoj, te praćenja realizacije kampanje “Društveno odgovorni”.

Predmetni ugovor o djelu zaključen je na volonterskoj osnovi, tj. Borislav Rakić za angažman po navedenim poslovima ne ostvaruje primanja, već je ugovor zaključen iz formalno-pravnih razloga i radi obezbjeđivanja nesmetanog pristupa podacima potrebnim za navedene poslove“, rekli su u ministarstvu.

Ovo je samo jedan od primjera gdje se SNSD-ovi kandidati promovišu preko projekta „Društveno odgovorni“.

Sredinom avgusta ministar Šulić je boravio na Palama, gdje je sa direktorom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, a kasnije i kandidatom za načelnika Pala, Damjanom Škipinom posjetio markete „Onogošt“.

Početkom ovog mjeseca Šulića je u Prijedoru dočekao stranački kolega, načelnik Slobodan Javor, a zajedno su posjetili market „AS“.

Kampanja „Društveno odgovorni“ pokrenuta je sredinom prošle godine a nastavljena 1. avgusta ove, a svodi se na to da su se pojedini marketi odrekli marže za dio proizvoda i za taj iznos snizili njihovu cijenu.

CAPITAL: Dejan Tovilović

The post Šulić koristi ministarstvo za promociju SNSD-ovih kandidata appeared first on Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?