<div>Lendo: " title="
Lendo: "Europska komisija službeno potvrdila da je Program reformi nepotpun dokument"
" decoding="async" />

Lendo: “Europska komisija službeno potvrdila da je Program reformi nepotpun dokument”

Link na izvornu vijest

Dodao je da se te mjere odnose na popunjavanje Ustavnog suda BiH i poštivanje njegovih odluka, te uklanjanje entitetskog veta pri odlučivanju u Konkurencijskom vijeću i Vijeću za državnu pomoć Bosne i Hercegovine.

Lendo tvrdi da ta odluka Europske komisije u potpunosti potvrđuje ispravnost stava županijskih premijera iz Stranke demokratske akcije, koji su uz suglasnost dostavili i uvijet da se te ključne mjere ugrade u Program reformi.

Smatra da činjenica da je Trojka pristala na usvajanje Programa reformi bez ključnih reformi koje jačaju državu i njene institucije čine funkcionalnijim potvrđuje da su zarad stranačkih i osobnih interesa još jednom trgovali interesima države i pristali na zahtjeve SNSD-a i HDZ-a.

Lendo je istakao da su raniji pokušaji prebacivanja odgovornosti na županijske premijere iz SDA tom potvrdom iz Europske komisije u potpunosti obesmišljeni, te je sada jasno da vladajuća koalicija zbog svojih sebičnih interesa propustila priliku da Bosna i Hercegovina dobije sredstva Europske unije u početnom iznosu od 140 milijuna KM, a zatim u ukupnom iznosu od oko dvije milijarde KM.

– Pozdravljam stav Europske komisije koja je, za razliku od Trojke, odlučila štititi interese države Bosne i Hercegovine. S druge strane, pozivam vladajuću koaliciju da hitno usaglase dokument u skladu sa preporukama i zahtjevima Europske komisije i da na taj način spriječe mogućnost da BiH postane jedina država zapadnog Balkana koja je ostala bez sredstava iz Plana rasta – naveo je Lendo, priopćeno je iz njegovog ureda.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?