Konobari i konobarice na Oktoberfestu zarade i do 10.000 evra

Konobari i konobarice na Oktoberfestu zarade i do 10.000 evra

Link na izvornu vijest

MINHEN – Za dvije nedjelje rada na Oktoberfestu u Minhenu konobari i konobarice zarade između 5.500 i 10.000 evra neto, a ponekad i znatno više. S druge strane, za te dvije nedjelje vlasnici šatora ostvare do osam i devet miliona evra prometa.

Prema pisanju njemačkih medija, da bi uopšte radili na Oktoberfestu, konobari i konobarice moraju da plate domaćinima unaprijed 1.500 evra za hranu i piće kao i čišćenje posuđa koje koriste ili eventualno razbiju. Za smještaj trebaju da izdvoje i do 2.500 evra.

Eva je radila kao konobarica na Oktoberfestu te je putem TikToka otkrila kako je najskuplji smještaj bio 2.500 evra, u prostoriji u kojoj je ona spavala bili su samo dušeci, a u sobi je spavalo petoro ljudi.

TikTokerka naglašava kako konobarice i konobari na Oktoberfestu ne dobijaju fiksnu satnicu, već dobijaju dio od prodaje.

Prema informacijama portala TZ, domaćini velikih šatora Oktoberfesta za dvije nedjelje ostvare do osam i devet miliona evra prometa. Od toga im ostaje oko milion evra dobiti. Čak i manji šatori imaju prodaju od milion do dva miliona evra.

Prošle godine Oktoberfest je gradu donio oko 1,49 milijardi evra, piše Fenix.

The post Konobari i konobarice na Oktoberfestu zarade i do 10.000 evra appeared first on Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?