Uskoro počinje 21. međunarodna kulturna manifestacija “Didakovi dani”

Uskoro počinje 21. međunarodna kulturna manifestacija “Didakovi dani”

Link na izvornu vijest

Program 21. međunarodne kulturne manifestacije „Didakovi dani“ održat će se od petka, 11. listopada do srijede, 23. listopada 2024. godine. Manifestacija u organizaciji Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Didak započet će „Koncertom odabranih“ u sarajevskoj koncertnoj dvorani Cvjetko Rihtman, dok će učenici Glazbene škole Pavla Markovca – Zagreb, Srednje muzičke škole Sarajevo, Glazbene škole Pusušje i Osnovne glazbene škole Brotnjo iz Čitluka, nastupiti i na „Koncertu odabranih“ 12. listopada u Posušju.

Likovna kolonija „Didak“ započet će se radom u četvrtak, 17. listopada, a okupljeni umjetnici u prelijepom ambijentu Herceg Etno sela u Međugorju stvarat će svoja umjetnička djela do 19. listopada. Inače, međunarodna likovna kolonija, baš kao i cijela manifestacija, ubilježila je dva desetljeća kontinuiteta, što je jako vrijedan jubilej. Didakovi dan održavaju se u listopadu, mjesecu rođenja fra Didaka Buntića te je manifestacija, od svoji početaka do danas, u velikoj mjeri doprinijela promociji fra Didakovih lika i djela, ali i otkrivanju novih podataka i zanimljivosti o franjevcu koji je darovao cijelo svoje biće za dobrobit svog naroda.

Želeći probuditi spomen na fra Didaka Buntića, spašavanje djece od gladi koje je pokrenuo i ostala velebna fra Didakova djela, kojima je zadužio narod Hercegovine, organizatori manifestacije raspisali su natječaj za učenike na temu „Didakovim stopama“.

Natječajem je raspisan za najbolje literarne i likovne radove učenika osnovnih škola s područja općine Čitluk i srednje škole dr. fra Slavka Barbarića, a prezentacija najboljih likovnih i literarnih radova upriličit će se u srijedu, 23. listopada s početkom u 18 sati u područnoj osnovnoj školi u Gradnićima.

Sponzori ovogodišnjih, 21. Didakovih dana su: Federalno ministarstvo kulture i športa, Općina Čitluk, Općina Posušje, Županija Zapadnohercegovačka, Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ, Vijeće ministara BiH i Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti – Sarajevo.

 

Citluk.ba

The post Uskoro počinje 21. međunarodna kulturna manifestacija “Didakovi dani” appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?