Pokrenuto žurno evakuiranje pučanstva iz ugroženih područja

Pokrenuto žurno evakuiranje pučanstva iz ugroženih područja

Link na izvornu vijest

Nakon što je, u večernjim satima 8. listopada, zaprimljena Zapovijed Federalne uprave za civilnu zaštitu za žurno evakuiranje i zbrinjavanje pučanstva iz ugroženih područja Jablanice i Konjica, zasjedao je Stožer civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije i postupio o zapovijedi proslijedivši ju stožerima civilne zaštite Jablanice i Konjica. Izvlačenje pučanstva iz ugroženih područja Jablanice i Konjica pokrenuto je odmah, a provode ga pripadnici civilne zaštite i druge žurne službe, uz potporu spasilačkih ekipa koje su na terenu.

Ljudi iz ugroženih područja moraju biti izvučeni najkasnije do 2 sata ujutro, a bit će smješteni u već organizirana kolektivna prihvatilišta u školama i športskim dvoranama, gdje će im biti osigurani ležajevi, hrana, voda i osnovne higijenske potrepštine.

Evakuiranje je zapovjeđeno glede upozorenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda koji za noćas prognozira jače padaline na zapadu, sjeveru i istoku Hercegovine, sa do 60 l kiše po četvornomu metru, što može dovesti do novih pojava bujičnih potoka i klizišta na već ugroženim područjima.

 

Vlada HNŽ

The post Pokrenuto žurno evakuiranje pučanstva iz ugroženih područja appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?