“Čudni su putevi sportaša” – Brotnjaci se sreli u Hamburgu

“Čudni su putevi sportaša” – Brotnjaci se sreli u Hamburgu

Link na izvornu vijest

Zanimljiva sportska priča stiže nam iz Hamburga: Benedikt Turudić (27), kapetan njemačkog košarkaškog bundesligaša “Veolia Towers Hamburg”, i Nikola Vasilj (28), vratar nogometnog bundesligaša “St. Pauli”, susreli su se u ovom njemačkom gradu. Ova dva uspješna sportaša, porijeklom iz Brotnja, trenutno su angažirana u različitim sportovima, ali u istom gradu – Hamburgu. Nikola briljira na nogometnim terenima, dok Benedikt dominira na košarkaškim parketima.

Njihov srdačan hercegovački susret pokazuje koliko vrhunski sportaši cijene i podržavaju jedni druge. Oba sportaša sa svojim klupskim kolegama bila su gosti jedan drugome na utakmicama njihovih klubova, a za uspomenu su razmijenili klupske dresove, što je gest kojom su obilježili svoje prijateljstvo i zajedničko sportsko druženje.

Grad Hamburg, smješten na sjeveru Njemačke, na utoku rijeka Alster i Bille u Elbu, koja se nakon 110 kilometara ulijeva u Sjeverno more, ne samo da je sportsko središte, već i pravi gigant među europskim gradovima. U metropoli i njenom okruženju živi oko 3,5 milijuna ljudi, a Hamburg je važno trgovačko, kulturno i sportsko središte.

Sa svojih 755 četvornih kilometara, Hamburg je sedam puta veći od Pariza i čak dva i pol puta veći od Londona. Impresivna veličina grada omogućava visok standard života, pa je s prosjekom od 30 četvornih metara stambenog prostora po osobi Hamburg među gradovima s najvećim stambenim komforom u svijetu.

 

Autor: Justus Stegemann

The post “Čudni su putevi sportaša” – Brotnjaci se sreli u Hamburgu appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?