Relikvija svetog Franje stiže na Humac

Relikvija svetog Franje stiže na Humac

Link na izvornu vijest

U petak, u 18 sati, za vrijeme večernje svete mise na Humcu, stiže relikvija prvog stupnja svetog Franje Asiškog povodom 800. obljetnice rana svetog Franje. 

Ova relikvija je rubac koji je prije 800 godina, dok je sveti Franjo još bio živ, naslonjen na njegovu stigmu, tj. ranu na prsima koju je od Krista dobio na svome tijelu.

Izrazito smo počašćeni dolaskom ove relikvije u našu župu te vas pozivamo da se odazovete na ovaj veliki događaj, dođete na svetu misu i častite relikviju ovoga velikog sveca katoličke crkve te ga molite za sve vaše potrebe. Relikvija prvog stupnja sv. Franje Asiškog bit će izložena u novoj crkvi na Humcu 22 sata. – navode iz župe svetog Ante Padovanskog – Humac.

Program na Humcu, u petak, 18. listopada, započinje u 17:15 sati molitvom franjevačke krunice. Nakon toga, u 18:00 sati, uslijedit će sveta misa. Nakon mise bit će čašćenje relikvije. 

 

The post Relikvija svetog Franje stiže na Humac appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?