Hrvatska ispustila dva gola prednosti i remizirala s Poljskom

Hrvatska ispustila dva gola prednosti i remizirala s Poljskom

Link na izvornu vijest

Hrvatska reprezentacija je odigrala 3:3 na gostovanju kod Poljske u četvrtom kolu Lige nacija. Bila je to jedna od najluđih utakmica Hrvatske u posljednjih nekoliko godina. Poljaci su poveli, a Hrvatska je ekspresnim golovima preokrenula na 3:1. Ipak, Poljska se vratila, a u zadnjih 20 minuta krenula i po novi preokret jer je zbog isključenja Dominika Livakovića imala igrača više, ali Hrvatska je uspjela sačuvati bod.

Hrvatska je tako propustila pobjedom osigurati plasman u četvrtfinale Lige nacija, ali je ostala na drugom mjestu na tablici s tri boda više od Poljske i tri manje od Portugala. Izabranike Zlatka Dalića u studenom očekuju još domaća utakmica s Portugalom i gostujuća sa Škotskom. 

Sosa prelijepim golom anulirao prednost Poljske

Utakmica je krenula loše za Hrvatsku. Poljska je povela već u petoj minuti preko Piotra Zielinskog. Izigrali su domaći nogometaši desnu stranu hrvatske obrane, a Zielinski je pucao lijevom nogom. Lopta je na putu do gola dodirnula Martina Erlića i završila u mreži.

Ipak, nakon 15 minuta poljskog vodstva, uslijedilo je šest potpuno ludih minuta Hrvatske. Sve je počelo fenomenalnim golom Borne Sose u 20. minuti. Poljska obrana odbila je centaršut Luke Modrića iz slobodnog udarca, ali Sosa je bio prvi na lopti i sjajnim udarcem iz prve sa 17-18 metara neobranjivo pogodio za 1:1.

Furioznih šest minuta Hrvatske i prvijenci Sučića i Baturine

Već u 24. minuti Hrvatska je došla i do preokreta. Lijepi dupli pas odigrali su Petar Sučić i Martin Baturina, a Sučić je zatim lijevom nogom svojim reprezentativnim prvijencem zabio za 2:1.

Samo dvije minute poslije ista dva igrača dovela su Hrvatsku i do trećeg pogotka. Sučić je iskoristio pogrešno dodavanje Pawela Dawidowicza i podvalio loptu za Baturinu, koji je ostao miran u završnici i također zabio prvijenac za Hrvatsku. U 29. minuti u odličnoj se šansi našao Martin Erlić, ali je s ruba šesnaesterca pucao preko gola dok je domaći vratar Marcin Bulka bio na podu. 

Poljska se vratila u život na kraju prvog poluvremena

Hrvatska nije uspjela izdržati do poluvremena s prednošću od dva pogotka. U 45. minuti je Zielinski lukavo osvojio loptu u duelu s Modrićem i proslijedio je do Nicole Zalewskog. Nije se najbolje snašao ni Josip Šutalo, a Zalewski je preciznim udarcem vratio Poljsku u život. Do kraja poluvremena još je Livaković obranio čistu priliku Jakubu Kaminskom.

Dalićeva momčad bolje je otvorila drugi dio te nanizala nekoliko vrlo dobrih šansi. Modrićev udarac s distance u 55. minuti izvrsnom je obranom zaustavio Bulka, koji se još više istaknuo šest minuta poslije, kada je obranio udarac Ante Budimira glavom iz velike blizine.

Poljaci izjednačili, a Livaković dobio crveni karton

Promašaje Hrvatske iskoristila je Poljska i u 68. minuti izjednačila na 3:3. Robert Lewandowski, koji je u igru ušao šest minuta ranije, othrvao se Erliću i odigrao povratnu loptu za Sebastiana Szymanskog, koji je odličnim udarcem pogodio za poravnanje.

Već itekako kaotična utakmica vrhunac je doživjela u 76. minuti, kada je Livaković dobio izravni crveni karton. Ivan Perišić mu je uputio jedno kratko dodavanje, no Livaković je uspio stići prvi na njega. Ipak, nakon što je izbio loptu neoprezno je pokupio Lewandowskog, a sudac Alejandro Hernandez Hernandez ga je zbog toga isključio. Unatoč brojčanoj inferiornosti, Hrvatska je uspjela dobro odigrati obrambenu fazu do kraja utakmice i sačuvati bod.

Objava Hrvatska ispustila dva gola prednosti i remizirala s Poljskom pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?