Nove cijene izvoda iz matičnih knjiga, uvjerenja o državljanstvu i vjenčanog lista

Nove cijene izvoda iz matičnih knjiga, uvjerenja o državljanstvu i vjenčanog lista

Link na izvornu vijest

Vlada Federacije BiH donijela je, na prijedlog Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, Odluku o utvrđivanju cijene matičnih knjiga, izvoda iz matičih knjigauvjerenja o državljanstvu i vjenčanog lista, koji se vode i izdaju u skladu sa Zakonom o matičnim knjigama.

Cijena jednog primjerka matične knjige rođenih, matične knjige državljana s Obrascem broj 2 i Obrascem broj 2B, matične knjige državljana s Obrascem 2A, matične knjige vjenčanih i matične knjige umrlih na bosanskom ili hrvatskom ili srpskom jeziku iznosi 93,9116 KM.

Cijena jednog primjerka izvoda iz matične knjige rođenih, matične knjige vjenčanih, matične knjige umrlih, kao i matičnih knjiga rođenih, vjenčanih i umrlih namijenjenih za inozemstvo, te uvjerenje o državljanstvu – obrasci broj 13, broj 13A i broj 13B, iznosi 0,7545 KM.

Cijena jednog primjerka vjenčanog lista iznosi 1,7203 KM. U navedene cijene uračunat je PDV.

Razlog za donošenje ove odluke sadržan je u potrebi utvrđivanja novih cijena u odnosu na cijene utvrđene Odlukom Vlade Federacije BiH od 20.2.2024. godine. U obrazloženju se navodi da je ovom odlukom utvrđena cijena jednog primjerka matične knjige, izvoda iz matičnih knjiga, uvjerenja o državljanstvu i vjenčanog lista i to: za matične knjige iznos od 91,5221 KM, za izvode iz matičnih knjiga i uvjerenja o državljanstvu 0,5969 KM i za obrasce vjenčanih listova 1,7200 KM.

Predlagač je u obrazloženju ove odluke pojasnio da je Federalno ministarstvo unutarnjih poslova 21. lipnja i  2. kolovoza ove godine nabavilo od Javnog poduzeća Novinsko-izdavačka organizacija “Službeni list BiH” Sarajevo obrasce matičnih knjiga, obrasce izvoda iz matičnih knjiga i uvjerenja o državljanstvu, gdje su jedinične cijene veće od cijena utvrđenih u prethodnoj odluci Vlade Federacije BiH.

Također navode da je Ministarstvo raspolagalo obrascima matičnih knjiga i vjenčanih listova, te da je napravilo kalkulaciju na osnovu prosječne cijene radi utvrđivanja novih jediničnih cijena i to za matične knjige 93,9116 KM, za obrasce izvoda iz matičnih knjiga i uvjerenja o državljanstvu 0,7545 KM i za obrasce vjenčanih listova 1,7203 KM. Za realizaciju ove odluke zadužuje se Federalno ministarstvo unutarnjih poslova, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Objava Nove cijene izvoda iz matičnih knjiga, uvjerenja o državljanstvu i vjenčanog lista pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?