Dom zdravlja Ljubuški domaćin sastanka partnera u projektu prekogranične suradnje iz Programa – Interreg IPA pod akronimom RISE – UP

Dom zdravlja Ljubuški domaćin sastanka partnera u projektu prekogranične suradnje iz Programa – Interreg IPA pod akronimom RISE – UP

Link na izvornu vijest

Danas je u hotelu „Bigeste“ u Ljubuškom održan prvi sastanak partnera u projektu prekogranične suradnje iz Programa – Interreg IPA pod akronimom RISE – UP, u kojem je Dom zdravlja Ljubuški vodeći partner, a partneri su još Dom zdravlja Metković iz RH, JU Dom zdravlja Zenica i JU Dom zdravlja Tivat iz Crne Gore. Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 1.885.500 EURA, a 85 posto sredstava su financijska sredstva Europske unije.

Ugovor o realizaciji projekta je potpisan 14. kolovoza 2024. godine, projektne aktivnosti su krenule negdje početkom rujna, sudionici projekta su imali više online susreta, a sastanak u Ljubuškom je prvi zajednički susret i sastanak partnera.

„Danas smo se sastali da se dogovorimo oko modusa i načina rješavanja naših projektnih aktivnosti. Drago mi je što ćemo danas prvi put ugostiti naše kolega iz Crne Gore, odnosno iz Doma zdravlja Tivat, s DZ Metković i DZ Zenica smo već ranije surađivali u našim projektima tako da se već poznajemo. Kolege iz Crne Gore su od samog početka tu i rade sve ono što smo zajednički predvidjeli tako da se nadam da će se ta suradnja nastaviti i dalje. Mi ćemo danas kratko proći kroz sve ono što smo do sada uradili, dakle napraviti jednu analizu te razmotriti planove i podijeliti zadatke za iduće razdoblje. Pošto je DZ Ljubuški vodeći partner i red je, na neki način, da prvi sastanak bude u Ljubuškom, a naravno, u ove dvije godine koliko projekt traje, ćemo obići sve partnerske ustanove sukladno planu kako smo to naveli u projektnoj prijavi“, kazao je za Radio Ljubuški ravnatelj DZ Ljubuški dr. Ivan Landeka.

Dr. Landeka se kratko osvrnuo i na nastavak projekta.

„Trenutno su u fazi pripreme tenderi za nabavku opreme, a s tom opremom ćemo kasnije, nadamo se uspješno, realizirati sve naše projektne aktivnosti. U ovom projektu bi prvenstveno naglasak bio na preventivnoj zdravstvenoj zaštiti. Na žalost, svaki dan sve više i više slušamo i vidimo kako sve veći broj mladih ljudi obolijeva od brojnih onkoloških, kroničnih i zaraznih bolesti. Mi ćemo se potruditi da s ovim projektom pregledamo što više tih osoba, da moguće bolesti otkrijemo u ranoj fazi i tako kasnije omogućimo bolju prognozu bolesti te što bolje i uspješnije liječenje. To nam je jedan dosta veliki problem i nadamo se da ćemo ovim projektom značajno unaprijediti naše zdravstvene usluge osobito prevenciju. Mi naravno i bez ovog projekta sve to radimo u sklopu našeg svakodnevnog rada. Pa i emisije na vašem radiju, edukacija, prevencija, promocija to je nešto što je smisao primarne zdravstvene zaštite tako da ćemo na tome i u projektu i izvan projekta nastaviti dalje raditi”, naglasio je dr. Landeka.

Radio Ljubuški

Objava Dom zdravlja Ljubuški domaćin sastanka partnera u projektu prekogranične suradnje iz Programa – Interreg IPA pod akronimom RISE – UP pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?