Proizvođačke cijene u septembru više za 0,4 odsto

Proizvođačke cijene u septembru više za 0,4 odsto

Link na izvornu vijest

SARAJEVO- Cijene proizvođača industrijskih proizvoda u Federaciji BiH /FBiH/ u septembru više su za 0,4 odsto u odnosu na prethodni mjesec, te više za četiri odsto u odnosu na isti mjesec lani, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu u septembru više su za 0,1 odsto u odnosu na avgust, a u odnosu na septembar lani više za 4,4 odsto.

Na stranom tržištu proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u devetom mjesecu više su za 0,4 odsto u odnosu na avgust, a u odnosu na septembar 2023. više za 3,4 odsto.

Proizvođačke cijene netrajnih proizvoda za široku potrošnju u septembru više su za 0,7 odsto u odnosu na avgust, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,5 odsto, intermedijarnih proizvoda za 0,4 odsto, a energije i kapitalnih proizvoda za po 0,2 odsto.

U septembru u odnosu na avgust, proizvođačke cijene porasle su u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji za 0,5 odsto, u prerađivačkoj industriji za 0,4 odsto, a vađenju ruda i kamena za 0,1 odsto. Srna

The post Proizvođačke cijene u septembru više za 0,4 odsto appeared first on Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?