Samo MUP ŽZH može dati mirovinu odbjeglom Galiću

Samo MUP ŽZH može dati mirovinu odbjeglom Galiću

Link na izvornu vijest

Vijeće ministara BiH dužno je razriješiti dužnosti zamjenika ravnatelja Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Zorana Galića i to je jedino ustavno, zakonito i pravično rješenje, izjavio je za Oslobođenje Ivica Bošnjak, zamjenik ministra sigurnosti BiH.

Ustavno pravo regulirano je svim zakonima i međunarodnim propisima, konvencijama, pravom na život, rad… Dakle, vi disponirate pravo na rad. Ne može vas nitko prisiliti da radite. On je podnio osobni zahtjev za razrješenje.

To što se vodi kazneni postupak protiv njega, to je drugo. Ni Vijeće ministara, Neovisni odbor ni Ministarstvo sigurnosti ne može uticati nijedan postotak na policijske organe, tužiteljstvo i druge organe za provođenje zakona koji vode istragu. Ako je nešto počinio, nek’ se provede postupak, ali iz radnopravnog statusa on disponira svojim pravom i Vijeće ministara ga je dužno razriješiti, onda to ide svojim tijekom, kaže Bošnjak.

Bošnjak podsjeća da je Galić došao na trenutnu poziciju iz Granične policije BiH, odnosno iz MUP-a ŽZH, te da se prema Zakonu o policijskim djelatnicima tamo vraća.

Kako će oni riješiti njegov radnopravni status i ima li uvjet za mirovinu ili nema, u to ne ulazim. Na državnoj razini on neće faktički ostvariti ni mirovinu ni otpremninu kako se pisalo u medijima, već se vraća u organ iz kojeg je došao, a to je MUP ŽZH i ako ima uvjet za mirovinu – ide u mirovinu, zaključuje Bošnjak za Oslobođenje.

Objava Samo MUP ŽZH može dati mirovinu odbjeglom Galiću pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?