Ukrajina napala Moskvu bespilotnim letjelicama

Ukrajina napala Moskvu bespilotnim letjelicama

Link na izvornu vijest

Ruske postrojbe protuzračne obrane oborile su 110 ukrajinskih bespilotnih letjelica iznad Rusije, priopćilo je ministarstvo obrane, uključujući jednu iznad moskovske regije, 43 iznad pogranične regije Kurska i 27 iznad jugozapadne regije Lipeka.

Ruski kanal na Telegramu SHOT izvijestio je da su dronovi pokušali napasti državnu tvornicu Jakov Mihajlovič Sverdlov u gradu Dzeržinsku, u regiji Nižnjem Novgorodu, oko 400 km istočno od Moskve. 

Tvornica, jedan od najvećih proizvođača eksploziva koji koriste ruske snage u ratu koji je Moskva pokrenula protiv Ukrajine u veljači 2022., podliježe sankcijama Sjedinjenih Država i Europske unije.

Ima ranjenih

Četiri vatrogasca zadobila su lakše rane od gelera u napadu dronom na industrijsku zonu u gradu Dzeržinsku, rekao je guverner regije, ne precizirajući metu napada.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je na Telegramu da je osam ukrajinskih dronova uništeno iznad Nižnjeg Novgoroda. Stanovnici su prijavili snažne eksplozije i bijeli dim u području elektrane, javlja SHOT.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je na Telegramu da su krhotine pale u okrugu Ramenskom u moskovskoj regiji, ali da nije bilo štete niti žrtava.

Ukrajina bez komentara

Iz Ukrajine nije bilo komentara o napadima dronovima.

Kijev je često govorio da njegovi zračni napadi ciljaju infrastrukturu ključnu za ruske ratne napore i da su odgovor na kontinuirane zračne napade Moskve na Ukrajinu.

Ruski dužnosnici često ne otkrivaju puni razmjer štete koju su nanijeli napadi bespilotnim letjelicama, posebice na vojnoj, prometnoj ili energetskoj infrastrukturi.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?