Ovo su novi načelnici Kiseljaka, Konjica, Fojnice i Kreševa

Ovo su novi načelnici Kiseljaka, Konjica, Fojnice i Kreševa

Link na izvornu vijest

Mladen Mišurić-Ramljak proglasio pobjedu u Kiseljaku

U stožeru Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) u Kiseljaku započelo je slavlje nakon što je Mladen Mišurić-Ramljak, prema neslužbenim podacima, proglasio pobjedu na lokalnim izborima za načelnika ove općine.

Protukandidati Mišurić-Ramljaka bili su Armin Halilović iz Stranke demokratske akcije (SDA) i Anel Topalović, koji je predstavljao Našu stranku i stranke Trojke.

Iako Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH još nije objavilo službene rezultate, podaci iz stranačkih krugova navodno ukazuju na uvjerljivu pobjedu Mišurić-Ramljaka.

Inače, Mišurić-Ramljak je načelnik Kiseljaka od 2004. godine.

 

Osman Ćatić zadržao poziciju gradonačelnika Konjica

Prema prvim neslužbenim rezultatima lokalnih izbora u Konjicu, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) Osman Ćatić zadržao je poziciju gradonačelnika Konjica, osvojivši skoro sedam tisuća glasova.

Ćatić je nadmašio svoje protukandidate, Emira Đulića iz Socijaldemokratske partije (SDP) i nezavisnog kandidata Adnana Faladžića, osiguravši nastavak svog mandata na čelu grada.

– Pred nama je već sutra mnogo posla, zato s istinskim opredjeljenjem da svojim djelovanjem opravdamo vaše povjerenje, očekujemo da zajedno koračamo dalje i kreiramo uvjete života kakve svi priželjkujemo – poručio je Ćatić, prenosi SDA na svom Facebook profilu.

U Konjicu je na izborima glasovalo 54,86 posto birača, od 21.500 registriranih.

 

Sabahudin Klisura ponovo načelnik Fojnice

Prema neslužbenim rezultatima lokalnih izbora, Sabahudin Klisura iz Stranke demokratske akcije (SDA) osvojio je poziciju načelnika općine Fojnica.

Dobivši povjerenje 2.380 građana, Klisura, koji je već ranije obnašao ovu dužnost, osigurao je značajnu prednost nad protukandidatima. Zahvalio je biračima na podršci i naglasio da će nastaviti raditi na razvoju općine.

– Ova pobjeda je potvrda dosadašnjih rezultata, ali i obaveza da radimo još više za našu Fojnicu. Fokus će biti na infrastrukturnim projektima, unapređenju lokalne ekonomije i poboljšanju kvaliteta života naših građana – poručio je Klisura, prenosi SDA na svom Facebook profilu.

 

Boris Marić novi načelnik Kreševa

Boris Marić iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) sigurni je novi načelnik Općine Kreševo, s obzirom na to da je bio jedini kandidat na danas održanim izborima.

Marić će zamijeniti dosadašnjeg načelnika i stranačkog kolegu Renata Pejaka, uz kojeg je radio kao savjetnik.

Marić je u ranijim izjavama naglasio kako će mu prioritet biti podrška mladim obiteljima i rad na demografskoj politici kako bi potaknuo mlade da ostanu u općini.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?