150 MANDOLINISTA U IMOTSKOM: “Ovo je grad umjetnosti i kulture”

150 MANDOLINISTA U IMOTSKOM: “Ovo je grad umjetnosti i kulture”

Link na izvornu vijest

Više od 150 natjecatelja sudjelovalo je na ovogodišnjem, 28. Hrvatskom festivalu mandolinista Mandolina Imota, održanom u subotu u Imotskom.

Festival je otvorio zamjenik župana Ante Šosić koji je naglasio važnost ovoga događanja za Imotski, ali i šire.

“Glazba je zvuk anđela, ona nas relaksira i odmara, obogaćuje našu dušu i živote. Imotski je veliki grad maloga obujma, velike tradicije, umjetnosti i kulture. Splitsko-dalmatinska županija uvijek će biti partner ovome festivalu, kojega ćemo podupirati još snažnije”, poručio je Šošić.

U ime Ministarstva kulture i medija i ministrice Nine Obuljen Koržinek nazočnima se obratio pročelnik Konzervatorskog odjela u Imotskom Ivan Alduk.

“Kada su prije 28 godina ljudi koji su i danas među nama započinjali s ovim festivalom sigurno tada nisu razmišljali koliko će sve ovo dugo trajati. Međutim, 28. godina je sigurno puno i vrijedno našega poštovanja i svake pomoći. Čestitam organizatorima, a vjerujem kako će Ministarstvo kao i do sada pomagati ovu manifestaciju kako bismo skupa išli prema okrugloj, 30. obljetnici”, izjavio je Alduk.

Nagrade s ovogodišnjeg festivala:

KOMORNI SASTAVI – KATEGORIJA B

2. Nagrada HGGD „SLOGA“ ORKESTAR MANDOLINISTA I GITARISTA – ZAGREB

MANDOLINSKI ORKESTRI – KATEGORIJA A

1. MANDOLINSKI ORKESTAR KUD-a „STJEPAN RADIĆ“ – PRIDVORJE, GRUDA ( STATUA MANDOLINISTE)

2. MANDOLINSKI ORKESTAR HPD „JEKA“ – SAMOBOR

3. MANDOLINSKI ORKESTAR IMOTSKI

MANDOLINSKI ORKESTAR „POLIFONIJA STRINGS“ – JOSIFOVO, SJEVERNA MAKEDONIJA

MANDOLINSKI ORKESTRI – KATEGORIJA B

1. GMD MANDOLINSKI ORKESTAR „SANCTUS DOMNIO“ – SPLIT (STATUA MANDOLINISTE)

2. MLAĐI MANDOLINSKI ORKESTAR HGGD „SLOGA“– ZAGREB

PRIZNANJE MARIN KATUNARIĆ koje se dodjeljuje za osobit doprinos u promicanju mandolinske glazbe u Hrvata, dobio je MAKSIMILIJAN BORIĆ, najmlađi dirigent koji je osnovao dva mlada mandolinska orkestra u Zagrebu i Samoboru te svojim kvalitetnim radom i nastupom postigao visoke rezultate u muziciranju, prenosi Radio Imotski.

Post 150 MANDOLINISTA U IMOTSKOM: “Ovo je grad umjetnosti i kulture” je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?