Bicikli, drvo i malo mašte: Sklepana dalmatinska prikolica jača od fizike i propisa

Bicikli, drvo i malo mašte: Sklepana dalmatinska prikolica jača od fizike i propisa

Link na izvornu vijest

Neobičan transport “uradi sam” prikolice s posebnim metodama pričvršćivanja tereta i jedinstvenom signalizacijom – jedan je Dalmatinac oduševio regiju, ali i prekršio niz propisa.

Kratki video iz Dalmatinske zagore pojavio se na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode – srećom, ovdje je ipak riječ o zgodi, bez nezgode. Glavni akter snimke vozač je automobila s prikolicom, i to sklepanom u kućnoj radinosti od drva, s kotačima “posuđenima” s bicikala, koja k tome baš i nema sjajne vozne karakteristike. Geometrija kotača svodi se na to da “svaki vodi svoju politiku”, a prikolicu i njezin teret u pogonu drže tek poneka gurtna i dobra volja.

No, vozača to nije omelo da prikolicu natovari i s takvim se nefunkcionalnim dodatkom uključi u promet. Kako bi bio sigurniji i vidljiviji, na stražnji je kraj objesio i crvenu krpu, pa je prizor dodatno komičan. Netko ga je uočio te snimio mobitelom, a da je u blizini bilo policije, tko zna koliko bi prekršaja nabrojali snalažljivom vozaču.

Post Bicikli, drvo i malo mašte: Sklepana dalmatinska prikolica jača od fizike i propisa je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?