Najava međunarodnoga znanstvenog skupa “Posljedice nestanka Bosanskog Kraljevstva” na Filozofskom fakultetu SUM-a

Najava međunarodnoga znanstvenog skupa “Posljedice nestanka Bosanskog Kraljevstva” na Filozofskom fakultetu SUM-a

Link na izvornu vijest

Međunarodni znanstveni skup “Posljedice nestanka Bosanskog Kraljevstva” povodom 600. obljetnice rođenja bosanske kraljice Katarine Kosača – Kotromanić, bit će održan 24. i 25. listopada 2024. godine u 10:00 sati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u amfiteatru Antun Branko Šimić.

Izjave za medije bit će organizirane 24. listopada (četvrtak) u 9:30 sati.

Uvodno izlaganje održat će dr. sc. Petar Vrankić, prof. u miru iz Augsburga o temi “Obiteljski, duhovni i politički prol kraljice Katarine Kosača – Kotromanić”.

Središnja uprava Hrvatskoga kulturnog društva Napredak proglasila je 2024. godinom Kraljice Katarine Kosača-Kotromanić i posvetila obilježavanju 600 godina od njezinog rođenja (1424. – 2024.). Kruna obilježavanja te značajne obljetnice jest organizacija ovoga međunarodnog skupa “Posljedice nestanka Bosanskoga Kraljevstva”. Na skupu će sudjelovati 29 znanstvenika iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Mađarske i Njemačke.

Organizator skupa je HKD Napredak – Institut za kulturu i tradiciju Hrvata u BiH, suorganizatori su Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu te Institut za istraživanje migracija u Zagrebu, a pokrovitelj je HAZU BiH.

The post Najava međunarodnoga znanstvenog skupa “Posljedice nestanka Bosanskog Kraljevstva” na Filozofskom fakultetu SUM-a appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?