<div>Evo kako je Srbija " title="
Evo kako je Srbija "pozdravila" odluku Europskog parlamenta
" decoding="async" />

Evo kako je Srbija “pozdravila” odluku Europskog parlamenta

Link na izvornu vijest

Autorstvom nad plakatima pohvalila se ultradesničarska organizacija Konzervativni pokret Naši. Organizacija je izjavom obavijestila javnost o postavljanju plakata u gradovima Aranđelovcu Mladenovcu, Lazarevcu i Topoli, navodeći kako time izražava svoje neslaganje s Piculinim imenovanjem te ga optužuje za antisrpske stavove i djelovanje u Europskom parlamentu.

 

Evo kako srpski desničari objašnjavaju postavljanje plakata

Ovim riječima su objasnili postavljanje plakata na kojima su Piculi namontirali ustašku kapu:

“Obavještavamo javnost da je širom Aranđelovca, Mladenovca, Lazarevca i Topole postavljen naš najnoviji plakat pod nazivom ‘Izvestilac za NDH – Tonino Picula‘, kojim jasno izražavamo svoj stav povodom izbora Tonina Picule, osvjedočenog srbomrsca i hrvatskog zastupnika, za izvjestitelja Europskog parlamenta za Srbiju.

Plakat, simbolično nazvan po ugledu na zloglasnu NDH, ukazuje na kontinuitet antisrpske politike koju Picula provodi kroz svoje djelovanje u Europskom parlamentu. Smatramo da osoba koja se svojim stavovima i djelima dokazala kao neprijatelj Srbije ne može i ne smije imati povjerenje da predstavlja ili izvještava o Srbiji u međunarodnim institucijama. Tonino Picula nije prijatelj Srbije, već političar koji zastupa interese onih koji su radili na uništenju našeg naroda tijekom povijesti, a sada na njegovoj političkoj i ekonomskoj destabilizaciji.

Naša akcija postavljanja plakata predstavlja jasan odgovor na ovu provokaciju iz Bruxellesa, kojom se ugrožavaju suverenitet i interesi Srbije. Konzervativni pokret Naši poručuje da Srbija neće prihvatiti diktate Europske unije niti će trpjeti sramotne provokacije. Naš put vodi k suradnji s pravim prijateljima: Rusijom, Kinom i zemljama BRIKS-a, koji nas poštuju i ne ucjenjuju”. poručili su iz srpskog desničarskog pokreta Naši.

 

S Piculom već ratuju i srpski državni vrh i njihovi tabloidi

Podsjetimo, na vijest o Piculinom imenovanju burno je reagirao i službeni Beograd. 

I predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik vlade Miloš Vučević i predsjednica skupštine Ana Brnabić dali su identičnu izjavu – da su “shvatili poruku”, a bilo je tu i ironičnih poruka za EU poput “baš im hvala” i slično.

Beogradski tabloid Informer jučer je objavio tekst pod naslovom “Srbomrzac ponosno pozira s puškom u ruci devedesetih” s Piculinim fotografijama iz Domovinskog rata.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?