Grad Ljubuški organizira školu robotike i elektronike za učenike osnovnih škola

Grad Ljubuški organizira školu robotike i elektronike za učenike osnovnih škola

Link na izvornu vijest

Učenici ljubuških osnovnih škola početkom iduće godine imati će priliku učiti o osnovama robotike i elektronike.

Naime, Grad Ljubuški će za 39 učenika od prvog do završnog razreda osnovne škole organizirati školu robotike i elektronike, a tim povodom u zgradi Gradske uprave održan je sastanak na kojem su sudjelovali gradonačelnik Vedran Markotić, predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić, ravnatelji osnovnih škola Kornelija Biško, Tomislav Matić i Danijela Planinić te Ivan Markić, prodekan za digitalizaciju i inovacije Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru.

– Mi smo, kao fakultet, prepoznali potrebu da u zajednici pokušamo organizirati nastavu iz tehničke kulture za ovu školsku dob, jer vidjeli smo da je to nešto što možda nedostaje djeci kad su u pitanju i robotika i elektronika, a ta materija je od bitne važnosti, odnosno danas je nekako ‘in’. Zato smo s našim partnerom Centrom za tehničku kulturu Grada Mostara, koji je izrazio dobru namjeru da pomogne Gradu Ljubuškom uz fakultet da organiziramo školu robotike i elektronike za djecu – kazao je prodekan Ivan Markić istaknuvši kako je cilj obučiti mlade osobe koji bi u narednim godinama i sami podučavali buduće generacije

– U tom procesu mi bismo obučili naše ljude kako bi sutra, kad se Grad Ljubuški odluči, nastavili s daljnjim razvojem Centra za tehničku kulturu Grada Ljubuškog, imali svoje ljude koji će moći u redovitim ciklusima djeci u našem gradu davati takve edukacije i usmjeravati ih prema tom tehničkom pozivu u budućnosti – objasnio je Markić.

Vršitelj dužnosti ravnatelja Osnovne škole Marka Marulića Tomislav Matić izrazio je zadovoljstvo što će učenici imati priliku pobliže se upoznati s robotikom i elektronikom koje nude brojne mogućnosti za učenje i razvoj vještina.

– Zahvaljujući Gradu Ljubuškom i Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike po 13 učenika iz svake osnovne škole pohađati će radionice koje će biti održavane subotom. Mislim da u školama nedostaje izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti tako da pružamo veliku potporu ovom projektu. Cilj svih nas je otkriti talente u školama te se nadam se da će se ova suradnja nastaviti i u budućnosti, odnosno da to neće biti samo par subota, nego da ćemo našu djecu usmjeravati, da će sutra novi učenici koji budu pohađali radionice i upisati srednje škole i fakultet u tom smjeru – poručio je Matić.

Grad Ljubuški

Objava Grad Ljubuški organizira školu robotike i elektronike za učenike osnovnih škola pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?