Evakuiran međunarodni aerodrom u Sarajevu, dojava o postavljenoj bombi

Evakuiran međunarodni aerodrom u Sarajevu, dojava o postavljenoj bombi

Link na izvornu vijest

Evakuirani su putnici na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu nakon što je stigla dojava o eksplozivnoj napravi.

Trenutno je u toku kontradiverzijski pregled (KDZ) koji će trajati nekoliko sati.

“Nakon zaprimljene anonimne dojave o navodnom postavljanju eksplozivnih naprava na prostoru Međunarodnog aerodroma Sarajevo, nadležne službe su odmah poduzele sve potrebne mjere u skladu s važećim sigurnosnim protokolima. Obavlja se detaljan kontradiverzijski pregled. U suradnji s nadležnim sigurnosnim agencijama, osigurana je potpuna sigurnost svih putnika i zaposlenih na aerodromu.

Molimo građane za razumijevanje i zahvaljujemo na iskazanom strpljenju. Međunarodni aerodrom Sarajevo nastavit će pratiti situaciju te ćemo sve daljnje informacije pravovremeno komunicirati”, priopćeno je s aerodroma.

Osim toga, danas su stigle dojave i u sarajevske škole koje su također evakuirane.

Potvrđeno je da je dojava o postavljenoj bombi stigla u Srednju grafičku školu, Srednju metalsku školu i Srednju strojarsku tehničku školu.

KDZ pregled je izvršen u Srednjoj grafičkoj školi na Ilidži, a u preostale dvije škole je u toku.

Objava Evakuiran međunarodni aerodrom u Sarajevu, dojava o postavljenoj bombi pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?