Najavljeni novi koraci u suradnji Hrvatske i BiH kroz projekte vrijedne milijune eura

Najavljeni novi koraci u suradnji Hrvatske i BiH kroz projekte vrijedne milijune eura

Link na izvornu vijest

Najavljeni novi koraci u suradnji Hrvatske i BiH kroz projekte vrijedne milijune eura
Danas je u Posušju održan XXIII. Koordinacijski sastanak dužnosnika Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine iz izvršne i zakonodavne vlasti s načelnicima, gradonačelnicima i predsjednicima županijskih Vlada. Sastanku su nazočili ministri u Vladi Republike Hrvatske, među kojima su bili ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Razgovaralo se o nizu ključnih tema vezanih za položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini kao i razvoju, napretku i europskom putu BiH,  te nastavaku suradnje s Republikom Hrvatskom. U prvom dijelu sastanka analizirani su zaključci doneseni na prethodnom sastanku održanom u Mostaru, s posebnim naglaskom na političku situaciju. Sudionici su raspravljali o važnosti političke stabilnosti i koordinacije izvršne i zakonodavne vlasti kako bi se osigurao dugoročni napredak.

 

Predsjednik Čović istaknuo je važnost suradnje s Republikom Hrvatskom u ostvarivanju strateških ciljeva u područjima obrazovanja, zdravstva i infrastrukture, kao ključnih faktora za razvoj lokalnih zajednica, što doprinosi kvaliteti života Hrvata, kao i svih žitelja u Bosni i Hercegovini. Ministri Erlić i Piletić osvrnuli su se na predanost Vlade Republike Hrvatske projektima koji podižu standard života u BiH te kontinuiranu podršku Bosni i Hercegovini na njezinom putu prema Europskoj uniji i euroatlantskim integracijama. Državni tajnik Zvonko Milas naglasio je potrebu za nastavkom aktivnosti koje osnažuju položaj Hrvata izvan Republike Hrvatske i doprinose stabilnosti u lokalnim zajednicama.

Na kraju sastanka, posebna pozornost posvećena je aktualnim projektima koje Vlada Federacije BiH provodi u suradnji s lokalnim vlastima, čime se dodatno jača gospodarska i društvena infrastruktura. Dogovoreno je da će se i dalje intenzivno raditi na projektima važnim za potporu razvoja županija, općina i gradova u Bosni i Hercegovini.

Nakon XXIII. Koordinacijskog sastanka održanog u Posušju, predsjednik Čović dao je izjavu za medije, u kojoj je istaknuo ključne prioritete Bosne i Hercegovine na njenom europskom putu. Naglasio je važnost predstojećih koraka za ostvarenje zacrtanih ciljeva, osobito kroz djelovanje Vijeća ministara i parlamentarne procese.

„Uvjeren sam da su jasni stavovi Europske unije prema Bosni i Hercegovini te strateška veza između BiH i EU snažan motivator za sve nas koji smo za europski put. To je prije svega poziv da konačno uradimo ono što moramo kako bi nam se ta vrata potpuno otvorila. Tu je, naravno, i Plan rasta. Sve to možemo uraditi vrlo brzo, a naš će zagovor biti da u narednih mjesec dana sve ono što je stajalo u proteklih pola godine okončamo kroz instituciju Vijeća ministara te parlamentarne procedure,“ kazao je predsjednik Čović.

 

Objava Najavljeni novi koraci u suradnji Hrvatske i BiH kroz projekte vrijedne milijune eura pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?