Izviđač nadigrao talijanski Sassari i prošao u šesnaestinu finala EHF kupa

Izviđač nadigrao talijanski Sassari i prošao u šesnaestinu finala EHF kupa

Link na izvornu vijest

Izviđač nadigrao talijanski Sassari i prošao u šesnaestinu finala EHF kupa

Rukometaši Izviđača plasirali su se u šesnaestinu finala EHF kupa, nakon što su i u revanšu bili bolji od talijanskog Raimond Sassarija.

U prvom meču u Italiji skauti su slavili sa 39:38, a u revanšu sa 32:28. U prvom dijelu meča u Ljubuškom skauti su imali po jedan do dva gola prednosti, a jednom i tri (6:3), dok je Raimond vodio samo dva puta (10:9 i 11:10). Na odmoru je prvak BiH imao prednost od jednog gola (15:14). U nastavku meča gosti su uspjeli tek izjednačiti dva puta, a skauti su u 51. minuti poveli sa tri gola prednosti (28:25). Do kraja meča su otišli i na pet golova prednosti (32:27), a Raimond je tek uspio smanjiti na konačnih 32:28 za prvaka BiH.

Skatue je do pobjede vodio Diano Ćeško sa 10 pogodaka, a Filip Odak dodao je sedam. Haris Suljević sakupio je 10 obrana,a Aldin Alihodžić četiri.

Kod Sassarija je bh. internacionalac Dino Hamidović bio najefikasniji sa devet golova, dok je Giovanni Nardin dodao sedam.

Objava Izviđač nadigrao talijanski Sassari i prošao u šesnaestinu finala EHF kupa pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?