“Skauti” pobjedom u uzvratu ovjerili prolazak u 3.kolo EHF European Cup-a

“Skauti” pobjedom u uzvratu ovjerili prolazak u 3.kolo EHF European Cup-a

Link na izvornu vijest

Rukometaši Izviđač Agrama sinoć su u uzvratnoj utakmici 2.kola EHF European Cup-a savladali momčad ITA Raimond Sassari i plasirali se u naredno kolo ovog natjecanja. U uzvratnoj utakmici vodila se žestoka borba tijekom cijele utakmice. Talijanska momčad nije se predavala do samoga kraja i na sve načine je pokušavala doći do povoljnog rezultata i uzvratiti „Skautima“ za prošlotjedni poraz. „Skauti“ uz dosta napora tek u završnim minutama uspjeli slomiti otpor žilavog protivnika i pokazati mu da od njihovog prolaska dalje nema ništa.

Raspoloženi Diano Ćeško doveo je svoju momčad u vodstvo pogotkom u 44 sekundi. Zaredalo je s nekoliko propuštenih napada s jedne i druge strane da bi Talijani porvana li preko Delogua u 4. minuti. Izviđač je do prednosti od dva gola stigao u 7.minuti (4:2), a tri gola prednosti imao je u 10.minuti (6:3). Golom Hamidovića u 17.minuti stvari su vraćene na početak jer je rezultat bio u „egalu“ (7:7). Do kraja poluvremena vodila se bespoštedna borba, igralo se „gol za gol“, do zadnje 2 minute prvog poluvremena, kada su rukometaši Izviđača uspjeli ponovno stići do dva gola prednosti (14:12, 59.minuta i 15:13, 60.minuta). Sa zvukom sirene Aldini postiže 14. gol za talijansku momčad tako da se odlazi na odmor pri rezultatu 15:14 za Izviđač.

Prvi pogodak u 2.poluvremu postiže Izviđač preko Mateja Šimića u 31.minuti. Golovima Brzića i Aldinia, Sasari poravnava rezultat na 16:16, u 33.minuti. Serijom 3:1 Izviđač ponovno stiže do prednosti od dva gola (19:17, 35.minuta). Prednost, od jednog do dva gola, „Skauti“ drže do 41.minute kada Talijani ponovno poravnavaju rezultat (21:21). Golom Hamidovića u 44. minuti, zadnji put u utakmici, gosti uspijeva doći do neriješenog rezultata (23:23). Od 45. do 52. „Skauti“ su, kako se pokazalo, prelomili utakmicu. Golovima ĆeškeLjubića te dva gola Čuvala Izviđač je stigao do tri gola prednosti (27:24, 50.minuta) Do kraja utakmice talijanska momčad je rezultatski zaostatak uspijevala smanjiti na dva gola, ali dalje od toga rukometaši Izviđača nisu dopuštali. U završnim minutama Marijan Šaranaja dovodi Izviđač do prednosti od 5 golova (32:27, 59.minuta), ali golom Aldinia, Sassari je smanji na konačnih 32:28 i slavlje u Gradskoj športskoj dvorani moglo je započeti.

Diano Ćeško kao i u Sasariu bio je najučinkovitiji i najraspoloženiji „Skaut“ s 10 golova uz 71 % uspješnosti šuta (10 od 14). Odlični Filip Odak protivničku mrežu pogodio je 7 puta uz uspješnost od 88% (7 od 8), Luka Bubalo postigao je 3 gola, a po dva puta u listu strijelaca upisali su se Zvonimir LukendaMatej LjubićMarijan Šaravanja te s dva ključna gola Matej Čuvalo.
Vratari Izviđača skupili su 14 obarana (Suljević 10, Alihodžić 4).

Kod talijanske momčadi ponovno najefikasniji je bio Dino Hamidović sa 9 golova. 7 golova postigao je Giovanni Nardin, a 4 Enrico Aldini.
Vratar Giovanni Pavani imao je 14 uspješnih intervencija.

Protivnika u 3.kolu EHF European Cup-a Izviđač će saznati u utorak, 29.10.2024. u 11.satu kada je u Beču zakazano izvlačenje parova.
Nakon ove utakmice „Skauti“ se okreću natjecanju Premijer lige. Već u srijedu kad 30.10.2024. gostuju u Tuzli gdje će odigrati zaostalu utakmicu 5.kola protiv odlične momčadi Slobode.

EHF CUP 2024/25, 2 kolo, 2. utakmica
Ljubuški, 26.10.2024. u 19:00 sati.

RK Izviđač Agram – ITA Raimond Sassari 32:28 (15:14)

Ljubuški, Gradska športska dvorna, 1500 gledatelja.
Suci: Gregoriana Murariu i Mihaela Paraschiv (Rumunjska).
Nadzornik: Radoš Rakočević (Crna Gora).

RK Izviđač Agram: Alihodžić (4 obrana), Suljević (10 obrana), Vukšić 1, Lukenda 2, Odak 7, Šević 1, Šahinović, Ljubić 2, Šimić 2, Bubalo 3, Šaravanja 2, Ćeško 10/3, Semić, Čuvalo 2, Grbavac, Bebek.
Trener: Ivan Džolić, Milan Tolić.

ITA Raimond Sassari: Pavani (14 obrana), Aldini 4, Nardin 7/3, Mura, Malandrin De Oliveira , Bronzo, Delogu 2, Coppola 2, Hamidović 9, Bomboi, Spanu, Brzić 1, Miri 1, Codina Vivanco 1.
Trener: Antonj Laera.

Isključenja: Izviđač 10 minuta, Raimond Sassari 8 minuta.
Sedmerci: Izviđač 3/3, Raimond Sassari 3/3.

Izvor:izvidjac.com

Radio Ljubuški

Objava “Skauti” pobjedom u uzvratu ovjerili prolazak u 3.kolo EHF European Cup-a pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?