Međunarodno policijsko udruženje – Sekcija IPA BiH održalo redovnu Skupštinu u Grudama

Međunarodno policijsko udruženje – Sekcija IPA BiH održalo redovnu Skupštinu u Grudama

Link na izvornu vijest

Međunarodno policijsko udruženje Sekcija IPA BiH (Asocijacija policajaca u BiH) održalo je redovnu Skupštinu 26. listopada 2024. godine u Kulturnom domu Antun Branko Šimić u Grudama.

Svečani dio Skupštine otvorio je i vodio predsjednik Skupštine IPA BiH, Goran Žulj, koji je pozdravio sve prisutne uzvanike, s posebnim pozdravom za goste iz 14 regionalnih klubova diljem BiH, kao i za predsjednika Asocijacije Šeru Družića, tajnika Predraga Simeunovića i potpredsjednika Tinu Krivića. Prisutne je pozdravio i predsjednik regionalnog kluba IPA Županije Zapadnohercegovačke, domaćina Skupštine, Damir Pandžić.

Skupština je započela komemorativnim sjećanjem na nedavni tragični događaj u Bosanskoj Krupi, gdje je petnaestogodišnjak nožem usmrtio policijskog službenika Ozrena Marana, a teško ranio Avdu Hasanovića. Prisutni su minutom šutnje odali počast preminulom kolegi.

Predsjednik IPA-e BiH Šero Družić izrazio je zadovoljstvo što se po prvi put Skupština IPA-e BiH održava u Grudama te je predstavio rad Sekcije BiH koja postoji od 2010. godine, a od 2012. je punopravna članica svjetske IPA-e. Sekcija danas broji 15 regionalnih klubova s preko 2.500 članova iz svih policijskih agencija, koji promiču krilaticu IPA-e “Servo per Amikeco – Služiti kroz prijateljstvo”.

Načelnik općine Grude, Ljubo Grizelj, izrazio je dobrodošlicu prisutnima, poželjevši im ugodan boravak u Grudama i predstavio općinu i Županiju Zapadnohercegovačku.

Ministar MUP-a ŽZH i počasni član IPA-e ŽZH, Mladen Bebek, također je izrazio sućut zbog tragičnih događaja u Bosanskoj Krupi. Istaknuo je posvećenost Vlade i MUP-a ŽZH unaprjeđenju materijalnog i tehničkog statusa policijskih djelatnika kako bi policija bila spremna za sve izazove, te najavio podršku radu IPA BiH i IPA-e ŽZH.

Policijski komesar Uprave policije MUP-a ŽZH, Ivan Brkić, izrazio je zadovoljstvo članstvom u organizaciji koja promiče toleranciju i prijateljstvo među policijskim službenicima.

Na svečanom dijelu Skupštine prisustvovali su i drugi visoki policijski uzvanici kojima su uručene zahvalnice i prigodni pokloni.

Nakon svečanog dijela, sudionici su se zajednički fotografirali u Parku hrvatskih velikana u Grudama, nakon čega je nastavljen radni dio Skupštine.

U radnom dijelu Skupštine usvojen je zapisnik s izborne Skupštine održane 2023. godine u Sarajevu, izvješće o radu i financijsko izvješće Asocijacije za 2023. godinu, izvješća Nadzornog odbora i Suda časti, plan rada i financijski plan Asocijacije za 2024. godinu te projekt „Žene u IPA-i“, koji je predstavila Ivana Pavlović, članica međunarodnog tima za taj projekt. Također su usvojene izmjene i dopune Statuta, kao i odluka o raspodjeli članarine prema Asocijaciji i regionalnim klubovima.

Nakon završene Skupštine upriličen je svečani ručak u motelu Kiwi u Ružićima – Grude.

Posebna zahvala upućena je regionalnom klubu IPA ŽZH za veliku pomoć pri organizaciji ovoga događaja.

Međunarodno policijsko udruženje – Sekcija IPA BiH održalo redovnu Skupštinu u Grudama

Post Međunarodno policijsko udruženje – Sekcija IPA BiH održalo redovnu Skupštinu u Grudama je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?