Gospodarstvenici Posušja na poslovno-turističkom putovanju

Gospodarstvenici Posušja na poslovno-turističkom putovanju

Link na izvornu vijest

Od petka, 25. listopada 2024. do nedjelje 27. listopada, u organizaciji Udruge gospodarstvenika Posušje, 22 naša člana bila su na 10-om poslovno-turističkom putovanju od osnutka Udruge.

Ovaj put posjetili smo Upravnu zgradu i Logističko-distributivni centar tvrtke Tokić doo u Sesvetama. Tvrtka Tokić doo u vlasništvu je obitelji Tokić koja je porijeklom iz Rakitna u Posušju.

Tokić d.o.o. je vodeći trgovac dijelova i popratne opreme u Hrvatskoj, s više od 230 najpoznatijih svjetskih proizvođača za sve vrste osobnih i lakih teretnih automobila. Tvrtku su osnovala braća Ilija i Stojan Tokić 1990. godine. Grupacija Tokić zapošljava oko 1.300 zaposlenika, a godišnji prihod joj je oko 260 milijuna eura.

Drugi dan putovanja posjetili smo u Sloveniji tvrtku „Puklavec Family Wines“ koja je jedan od vodećih proizvođača vina u SLOVENIJI i višestruki dobitnik priznanja „Vinar godine“.

Vinska priča obitelji Puklavec započela je 1934. godine, koju je pokrenuo Martin Puklavec: kako u zajedništvu proizvesti najbolja vina.

PuklavecFamily Wines nastaju na temeljnim vrijednostima strasti, predanog rada i odanosti kvaliteti. Vladimir Puklavec i njegova kćerka Tatjana, u tijesnoj suradnji sa lokalnim vinogradarima, odlučno nastavljaju očevu i djedovu viziju.

Vina obitelji Puklavec stvaraju se u srcu vinskih položaja Ljutomer-Ormož u regiji Štajerska Slovenija, u sjeveroistočnom dijelu Slovenije. Ovi položaji posjeduju idealne mikroklimatske uvjete za uzgoj vinove loze.

Petak večer proveli smo u ugodnom druženju uz jelo i piće u restoranu The Family u Varaždinu, zajedno s izbornikom Hrvatske nogometne reprezentacije, gospodinom Zlatkom Dalićem, koji je ujedno i vlasnik ovog restorana.







Objava Gospodarstvenici Posušja na poslovno-turističkom putovanju pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?