Prema Bookingu, novogodišnji praznični smještaj u BiH je gotovo rasprodan

Prema Bookingu, novogodišnji praznični smještaj u BiH je gotovo rasprodan

Link na izvornu vijest

Iako do Nove godine nije ostalo mnogo, informacije o zabavnom programu u nekim od najvećih gradova u Bosni i Hercegovini gotovo da su nepostojeće.

S druge strane, smještajni kapaciteti za praznični period gotovo su popunjeni, prema podacima sa popularne platforme Booking.

U Banjoj Luci, 92 posto smještajnih objekata već je rezervirano, što ukazuje na visoku potražnju. U Trebinju situacija nije drastično drugačija, s preostalih 28% dostupnih kapaciteta, iako je ta brojka nešto manja nego ranije.

U Sarajevu, već je potvrđeno da će doček Nove godine zabavljati poznata pjevačica Severina. Haris Fazlagić, direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo, otkriva da će se osim koncerta 31. prosinca, nastupiti i dan ranije, s dodatnim koncertima 2. ili 3. siječnja. Sarajevo se etabliralo kao popularna novogodišnja destinacija, privlačeći turiste iz regije, ali i iz Turske, Njemačke, Amerike i drugih zemalja, piše Bosnainfo.

Marko Radić, rukovodiltelj Sektora za promociju turizma u Turističkoj organizaciji RS, ističe da postoji velika potražnja za smještajem, posebno u Banja Luci i Trebinju.

Međutim, dodaje da se radi o zatvaranju mogućnosti rezervacija od strane vlasnika privatnih apartmana i menadžera većih objekata, kako bi se slobodna mjesta pustila u promet netom prije Nove godine. U periodu između 25. prosinca i 15. siječnja očekuju se visoke cijene smještaja.

Nikola Kokić, glasnogovornik Turističke organizacije Trebinje, naglašava da će posjetitelji uživati u bogatom programu tijkom praznika, uključujući bazare, programe za djecu i nastupe regionalnih muzičkih zvijezda.

“U Trebinju je u tom periodu izuzetno ugodna klima, tako da je praznični ambijent privlačan za sve posjetitelje”, ističe Kokić.

Što se tiče organizacije javnog dočeka u Banja Luci, još nema službenih informacija.

www.abcportal.info

The post Prema Bookingu, novogodišnji praznični smještaj u BiH je gotovo rasprodan first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?